Либия отдавна е център за трафик на хора, опитващи се

...
Либия отдавна е център за трафик на хора, опитващи се
Коментари Харесай

Ще доведе ли възобновеният конфликт в Либия до нова мигрантска криза в Европа?

Либия от дълго време е център за трафик на хора, опитващи се да доближат Европа. Лидерът на приетото от Организация на обединените нации държавно управление на страната предизвестява, че избухналите наскоро боеве към Триполи могат да породят нова бежанска вълна. Други споделят, че тези страхове са пресилени.

Битката за надзор върху Триполи сред подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление на Либия и силите на военачалник Халифа Хафтар още веднъж разпали страхове за филантропичната обстановка на живеещите там мигранти и терзания от пълноводие на хора в Европа.

" Ако настъплението продължи, ситуацията със сигурността в последна сметка още повече ще излезе от надзор, към този момент има признаци за това ", сподели във вторник ръководителят на държавното управление в Триполи Файез Сарадж в изявление за италианския вестник " Република ".

" На либийска земя има повече от 800 000 незаконни (нередовни мигранти). Те ще стигнат до Европа, а дружно с тях там ще обхванат терористи и нарушители ", добави министър-председателят Сарадж.
Неговият заместител Ахмед Мейтиг, който направи изказване пред кореспонденти в Рим след диалози с италианското държавно управление, предизвести, че има заплаха от бягство и вероятно идване в Европа на " над 400 пандизчии " от " Ислямска страна ", в случай че спорът се изостри.

Но държавното управление в Триполи може би преувеличава заплахата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР