Либиецът Абу Катала, който е обвинен за нападението над американското

...
Либиецът Абу Катала, който е обвинен за нападението над американското
Коментари Харесай

Първи осъден за смъртта на американския посланик в Либия преди пет години

Либиецът Абу Катала, който е упрекнат за нападението над американското посолство в Бенгази преди пет години, получи присъда за тероризъм, макар че беше оневинен по главните обвинявания.
На правосъдния развой, който стартира на 2 октомври във Вашингтон, той отговаряше за офанзивата, при която бе погубен американският дипломат в Бенгази през есента на 2012 година.
Катала беше оневинен по основните обвинявания против него. Той беше открит за почтен за дейностите, довели до гибелта на дипломат Джон Кристофър Стивънс, чиновник на Държавния департамент и двама някогашни членове на флота, охранявали задачата.
Присъдата на Катала ще бъде оповестена на по-късна дата, съобщи БГНЕС. Най-вероятно тя ще е пожизнен затвор, защото Катала беше приет за отговорен по 4 от общо 18 обвинявания - за интрига за тероризъм, обезпечаване на оръжия и муниции, застрашаване на човешки живот в дипломатическата задача на Съединени американски щати в Либия плюс заличаване на имущество е владеене на полуавтоматично оръжие.
Най-вероятно напълно скоро пред американското правораздаване ще бъде изправен и втори либиец - Мустафа ал Имам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР