Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров призна, че

...
Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров призна, че
Коментари Харесай

Теодор Салпаров обмисля оттегляне от националния отбор по волейбол

Либерото на националния тим по волейбол Теодор Салпаров призна, че евентуално е изиграл последния си мач за България. Това се случи след загубата от Словения 1:3 (27:25, 17:25, 16:25, 17:25) в осминафиналите на европейското състезание.

" Това несъмнено ми е последният мач с националния тим. Исках да завърша по-позитивно, само че Словения беше доста по-добра от нас и справедливо победиха. Пожелавам им триумф в четвъртфинала ", сподели Салпаров пред Би Ти Ви.

Опитният волейболист играе за България от 1999 година С отбора той има три бронзови медала - от международното състезание през 2006 година, Световната купа 2007 и от европейското в Измир през 2009 година

Салпаров е на мнение, че България няма късмет да се класира на олимпийските игри в Токио, по тази причина и не мисли да продължава.

" Според мен възможностите на тази подготовка са нулеви, тъй че по-добре младите са играят, да се развиват, да натрупат опит, с цел да може след една, две, три или четири години да имат нужното самочувствие и да играят тези мачове доста по-добре от в този момент, тъй като несъмнено ни липсва централизация и неизменност ".

" Не може след един подобен гейм във волейбола е по този начин, губиш една лека обстановка и се обръща целият мач. Затова към този момент няма смисъл да се нервирам и да заставам аз тук, тъй като доста съм дал на националния тим и той доста ми е дал, тъй че има и други след мен, които би трябвало да играят. Много състезатели останаха в България, които можеше да са тук. Опитни състезатели, които в такива мачове имат нужната рутина и опита да трансформират хода на мача, до момента в който се вижда, че хората, които влизат извън – влизат по-сковано и нямат опита и рутината да извърнат нещата в наша изгода, когато ни е тежко ", добави Салпаров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР