Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров наблегна на

...
Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров наблегна на
Коментари Харесай

Теодор Салпаров: Хубаво е, че някои слабости излязоха наяве

Либерото на националния тим по волейбол Теодор Салпаров акцентира на потребността да се проучват грешките, които се видяха в играта на нашия отбор при успеха 3:1 над Египет в олимпийската подготовка. Опитният играч сигнализира, че идващият противник – Пуерто Рико – не е по никакъв начин слаб тим и е нужно „ трикольорите” да вдигнат равнището.

„ По-добре бе да ни даде отпор тима на Египет и да бяхме свършили 3:0. Излязоха някои недостатъци, които е добре да си ги обсъдим и къде би трябвало да прибавим. Защото в случай че тимът на Египет беше спечелил втория гейм, който ние взехме с 33:31, не желая да си помислям по какъв начин щеше да се развие мачът при 2:1 за тях. В третия гейм ни надиграха изрично, само че не желая да бъда извънредно отрицателен. Първа победа в този шампионат, която е значима за нас. Все отново Египет е 13-и в международната класация, ние сме 14-и. Отдавам го на това, че имаше напрежение и не сме играли от 22 дни – откогато играхме със Сърбия контролите. Надявам се, че на следващия ден против Пуерто Рико ще играем още по-добре, тъй като през днешния ден против Бразилия се видя, че те не са слаб тим. Просто Бразилия играха сносно. Опитът не им разреши да си вземат първия гейм.”

„ Грешките ще ги забележим на видео и ще ги проучваме. С тези качества, които имат нашите състезатели и горе в главите, считам, че ще се изчистят. Така би трябвало, тъй като в края на мача не ги осъзнаваш, а след това като ги видиш в профил, става друго. Сигурен съм, че на следващия ден ще играем по-освободено. Дано създадем добър мач, в който да нямаме такива спадове, с цел да имаме положително самочувствие за мача с Бразилия.”

„ И Бразилия май през днешния ден безгрижно бяха излезли, може би са подценили Пуерто Рико. Определено в първия гейм ги надиграваха до 23-ата точка. Това, че противникът е млад и некомпетентен му попречи да завоюва първия гейм. Тогава мачът отиваше в друга посока. Бразилия може да си разреши да играе безгрижно, тъй като въпреки всичко е последният олимпийски първенец. Сигурен съм, че в неделя против нас ще покажат класа. Видяхте на какво равнище играха против Полша и Сърбия. Ние в тима сме положително настроени и мечтаем да отидем на Олимпиадата. Дай Боже, да се случи.”

„ Днес играхме на 50 % от това, което показахме в двата мача против Сърбия в контролите. Тогава показахме доста съществено равнище. Не знам на какво се дължи, само че тимът на Египет, откакто вкара първия си разпределител, тъй като почнаха с втория, след това една съществена четворка, направиха коренна друга игра. Не успяхме да се настроим до края на мача против това.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР