Либерото на националния ни волейболен отбор Теодор Салпаров и неговият

...
Либерото на националния ни волейболен отбор Теодор Салпаров и неговият
Коментари Харесай

Теди Салпаров и Газпром-Югра с втора загуба за Купата на Русия

Либерото на националния ни волейболен тим Теодор Салпаров и неговият Газпром-Югра (Сургут) изгубиха шансове да се класират за финалния шампионат за Купата на Русия. Салпаров и съотборниците му отстъпиха на домакините от Факел (Новий Уренгой), водени от някогашният селекционер на България Камило Плачи, с 0:3 (22:25, 25:27, 17:25) във втората си среща от Гурпа В на полуфиналната фаза на шампионата, играна този следобяд.

По този метод Газпром-Югра е на последното място в групата без победа досега и отпада от битката за финалната четворка. От друга страна Факел е отпред с 2 победи от 2 мача и 6 точки, като на следващия ден (17 ноември) от 16,00 часа българско време ще излезе против гранда Зенит (Санкт Петербург) в пряк спор за първото място и надлежно класиране за финалния шампионат за Купата на Русия. Преди това от 13,30 часа Салпаров и компания ще играят против Енисей (Красноярск) в мач без изключително значение.

Теди Салпаров игра цялостен мач, като приключи с 60% положително и 13% съвършено посрещане , само че не можа да помогне на своя отбор да се пребори за успеха против отбора на Камило Плачи. Най-резултатни за Газпром-Югра станаха Сергей Пирайнен (3 блока и 27% успеваемост в атака) и Кирил Костиленко (2 блока, 28% успеваемост в офанзива и 68% положително посрещане) с 11 и 10 точки.

За отбора на Факел унгарският диагонал Кристиан Падар заби 20 точки (3 блока и 41% успеваемост в атака) за успеха. Денис Богдан пък добави още 16 точки (1 блок, 2 аса, 43% успеваемост в офанзива и 46% положително посрещане) за успеха.

ФАКЕЛ (НОВИЙ УРЕНГОЙ) – ГАЗПРОМ-ЮГРА (СУРГУТ) 3:0 (25:22, 27:25, 25:17)
ФАКЕЛ: Сергей Антипкин 7, Кристиан Падар 20, Денис Богдан 16, Денис Шипотко 1, Никита Стуленков 9, Андрей Ананиев 2 - Ерик Шоджи-либеро (Анатолий Володин, Дмитрий Коленковский 1, Валентин Безруков, Александър Кимеров 2)
Старши треньор: КАМИЛО ПЛАЧИ
ГАЗПРОМ-ЮГРА: Евгений Рукавишников 2, Сергей Пирайнен 11, Никита Козлов, Кирил Костиленко 10, Денис Черейский 9, Алексей Плужников 2 - ТЕОДОР САЛАПАРОВ-либеро (Руслан Галимов, Артьом Довган 8, Павел Авдоченко 7)
Старши треньор: РАФАЕЛ ХАБИБУЛИН.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР