Либерото на дамския национален отбор по волейбол Жана Тодорова попадна

...
Либерото на дамския национален отбор по волейбол Жана Тодорова попадна
Коментари Харесай

Жана Тодорова: Да носиш екипа на националния отбор е най-голямата гордост за един спортист

Либерото на дамския народен тим по волейбол Жана Тодорова попадна във фокуса на вниманието на FIVB. Тодорова имаше отлчини изяви без значение от деветте следващи загуби на българките.

Ето какво показа българката:
 Светослав Гоцев: У дома е изцяло реалистично да запишем три победи
Светослав Гоцев: У дома е изцяло реалистично да запишем три победи

" Отборът в никакъв случай не е губил вдъхновението си "

" Дадохме най-хубавото от себе си във всеки мач, борихме се, само че не беше толкоз елементарно. Всъщност ние сме доста млад тим, който има доста накъде да израства. Участието ни във Волейболната лига на нациите ни дава доста значим опит, с цел да направи тима ни доста по-силен през идващите няколко години. Мога да кажа, че на моменти ни липсваше и малко шанс, с цел да запишем първа победа. Всички противници са доста мощни и ние би трябвало да даваме даже повече от 100 % от опциите си, с цел да се поздравим с триумф. Нашите старания обаче към момента не са възнаградени.

Не мисля доста за опасността за изпадане. Това, от което аз и съотборничките ми се нуждаем най-вече, е да трупаме опит в съревнование с най-хубавите. Съревновавайки се с съперници от международна класа в този шампионат, ние можем да усъвършенстваме нашите умения, а израстването ни ще се трансформира в огромен актив и ярка вероятност за бъдещето на българския волейбол.

Ние сме обосноваване да да се учим от тези мощни тимове, да се учим от грешките си, да научаваме нови неща и имаме огромна вяра, че ще се върнем доста по-опитни и по-силни.

Влязох в националния тим на България преди към 5 години. Да носиш екипа на националния тим е най-голямата горделивост за един състезател. Наистина не знам точните характерности, които са забелязали, че владея, само че мисля, че имам някои качества, от които тимът ни може би се нуждае, като експедитивност, сръчност и умения да играя в отбрана.

Като либеро от време на време би трябвало да си водач и да мотивираш останалите в тима. Трябва да анализираш играчите от другата страна на мрежата, с цел да предугадиш накъде ще насочат сервиса си или офанзивата си. Не съм разочарована, че не мога да приключвам офанзивите, което в последна сметка се извежда за определящо при спечелването на мачовете. Ако мога да направя страхотна отбрана или да подам съвършена топка на съотборничките си, това също потвърждава, че либерото играе доста значима роля в крайния триумф на тима.

Попитана дали има занимание отвън волейбола, тя споделя, че обича да върви на спектакъл и на разходки в планината. " Що се отнася до други спортове, обичам тенис на корт и тенис на маса ", приключва Тодорова.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР