Либерото на България и Нефтохимик 2010 (Бургас) и спортен директор

...
Либерото на България и Нефтохимик 2010 (Бургас) и спортен директор
Коментари Харесай

Трансферна бомба! Теди Салпаров продължава в Русия

Либерото на България и Нефтохимик 2010 (Бургас) и състезателен шеф на бургазлии Теодор Салпаров се разделя с първенците. 37-годишният волейболист ще продължи кариерата си в Русия. Теди Салпаров ще облече фланелката на Газром Юрга (Сургут), а договорът е до края на сезона. Либерото приготвя документи, като би трябвало да отпътува за новия си клуб най-късно в петък.

Теодор Салпаров се завръща в Русия, откакто за последно носи фланелката на гранда Зенит (Казан). С казанци Теди Салпаров завоюва Шампионската лига през сезон 2015/2016 и бе разгласен за най-хубаво либеро на най-силния европейския клубен шампионат.

Салпаров към този момент е играл за Газпром през далечната 2005/2006 години, а през годините в клуба са играли националите Теодор Тодоров и Тодор Алексиев, а някогашният народен селекционер на България Пламен Константинов стартира своя път като треньор в Русия точно от там.

" Разделям се с Нефтохимик, тъй като офертата от Газпром бе извънредно добра ", разяснява за BGvolleyball.com Теди Салпаров. Новият ми клуб няма да взе участие в европейските клубни шампионати. Целта пред него е опазване на позиции в съветската Суперлига и постигане до плейофи в шампионата ", разяснява още либерото.

В негово неявяване Нефтохимик ще разчита в мачовете на другия играч, който играе на поста либеро - Кристиан Петров. Следващият мач на първенците е от петия кръг на Суперлигата на България, в който гостуват на Черно море (Варна). Срещата е в петък (8 ноември) от 18,00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР