Либерия забрани на 15 официални лица, включително на доскорошния гуверньор

...
Либерия забрани на 15 официални лица, включително на доскорошния гуверньор
Коментари Харесай

$100 милиона нови банкноти изчезнаха в Либерия

Либерия забрани на 15 публични лица, в това число на досегашния гуверньор на централната банка, да напущат страната, откакто нови банкноти на стойност към $100 милиона $ изчезнаха, написа Bloomberg.

Сумата е равна на към една пета от годишния бюджет на африканската страна. След като са били напечатани в чужбина и доставени на локално пристанище, те са изчезнали.

Доскорошният гуверньо Милтън Уикс и заместникът му Чарлс Сърлийф, наследник на някогашния президент Елън Джонсън Сърлийф, както и няколко полицейски служителя, са обект на следствието. Уикс напусна поста през март след две години работа.

Избран за президент през януари, футболната звезда Джордж Уий даде обещание да се пребори с корупцията в африканската страна, която бе ударена от рецесия с Ебола единствено десетилетие след края на траялата дълго революция. Вотът бе първият либерален след 1944 година насам.

Правителството, което утвърди $562 милиона бюджет тази година, се пробва да разбере какво се е случило с контейнерите с либерийски долари, които са били импортирани сред 2016 и 2018 година по време на ръководството на Сърлийф.

 Африка ще е новата работилница на света. Благодарение на Китай
Африка ще е новата работилница на света. Благодарение на Китай

Пекин към този момент е първи вложител и търговски сътрудник на Черния континент
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР