Либерално-демократическата партия на премиера Шиндзо Абе спечели мнозинство на парламентарните

...
Либерално-демократическата партия на премиера Шиндзо Абе спечели мнозинство на парламентарните
Коментари Харесай

Шиндзо Абе спечели в Япония, но ще може ли да постигне идеята си за собствена армия?

Либерално-демократическата партия на премиера Шиндзо Абе завоюва болшинство на парламентарните избори в Япония, съобщи БГНЕС.
Либералдемократите, както и техните съдружни сътрудници от партията " Комейто ", получиха 77 места в горната камара на Народното събрание.
Коалицията, водена от Абе, не съумя да резервира 2/3 от местата в горната камара, което беше належащо за съхраняването на конституционното болшинство. Въпреки че в долната камара Абе и неговите последователи имат задоволително депутати, провеждането на референдума, за който те упорстват, е допустимо единствено при положение, че това бъде подкрепено от конституционното болшинство в двете камари. Става въпрос за плебисцит по отношение на това дали Япония да има лична войска - ограничаване, което стои след провалянето от Втората международна война на Японската империя.
В Япония Либерално-демократическата партия все по-често е подложена на критика, само че тя елементарно съумя за победи на изборите поради разпокъсаността в редиците на опозицията.
Шиндзо Абе стана министър председател на Япония през 2012 година Той се афишира за преразглеждането на член 9 от Конституцията, който прогласява отхвърли от основаване на лична войска и присъединяване във войни. Според Абе, Япония би трябвало да има войска поради нестабилната обстановката в района. В същото време той желае да подписа кротичък контракт с Русия до края на своя мандат, който би трябвало да завърши през 2021 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР