Либералният кандидат Зузана Чапутова печели с голяма преднина първото място

...
Либералният кандидат Зузана Чапутова печели с голяма преднина първото място
Коментари Харесай

Зузана Чапутова води след първия тур на президентските избори в Словакия

Либералният претендент Зузана Чапутова печели с огромна преднина първото място на президентските избори в Словакия. На втория тур тя ще се изправи против подкрепяния от ръководещите претендент Марош Шефчович.


Либерал, екоактивист и критик на държавното управление - Зузана Чапутова води безапелационно на първия тур на президентските избори в Словакия. При преброени съвсем 100 % от бюлетините, тя печели 40,55% от гласовете, а главният ѝ противник Марош Шефчович остава на втора позиция с 18,66 на 100. Избирателната интензивност доближи повече от 48%.

45-годишната Чапутова благодари на всички гласоподаватели, като се обърна към тях освен на словашки, а и на езиците на националните малцинства.
Зузана Чапутова, претендент за президент на Словакия: Първите резултати демонстрират предпочитание за смяна. Словашките гласоподаватели могат да си показват претендент, който не е бил дълго време в политиката, само че който може да даде друга позиция и разнообразни разновидности за решение на проблемите.
Предизборната акция в Словакия беше белязана от тематиката за битката с корупцията. Убийството преди една година на проверяващия публицист Ян Куциак провокира всеобщи антиправителствени митинги и въпреки ръководещата партия " Смер - обществена народна власт " да остана на власт, позициите ѝ бяха мощно отслабени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР