Либералната партия Сиудаданос, която е съюзник на премиера Мариано Рахой,

...
Либералната партия Сиудаданос, която е съюзник на премиера Мариано Рахой,
Коментари Харесай

Партньорите на Рахой поискаха предсрочни избори в Испания

Либералната партия " Сиудаданос ", която е съдружник на премиера Мариано Рахой, изиска през днешния ден предварителни парламентарни избори и разгласи, че ще попречи на социалистическата съпротива да пристигна на власт вследствие на избор на съмнение против държавното управление, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

След като през вчерашния ден Специализираният углавен съд в Мадрид осъди членове на ръководещата Народна партия по обвинявания в корупция на общо 351 години затвор, " Сиудаданос " желаеха от министър-председателя Рахой да насрочи до няколко седмици нови избори.

От партията оповестиха още, че по този метод тя се опълчва на опита на Испанската социалистическа работническа партия и нейния водач Педро Санчес да вземат властта посредством избор на съмнение против държавното управление.

Социалистическата партия внесе през днешния ден предложение в долната камара на Народното събрание за избор на съмнение против държавното управление на Мариано Рахой след оповестената през вчерашния ден присъда.

За да бъде сполучлив, вотът на съмнение би трябвало да бъде подсилен от 176 депутати от общо 350 членове на камарата, които да поддържат възможен нов министър председател на страната.

Генералният секретар на социалистическата партия Педро Санчес свика тази заран изпълнителния комитет на партията на федерално равнище, с цел да бъде разискван вотът на съмнение.

Според вчерашната присъда представители на Народната партия са взимали подкупи против даване на публични поръчки в няколко испански общини. Съдът също по този начин разгласи, че има партийна " черна каса " - изказване, което партията продължава да отхвърля.

Испанският щемпел разяснява през днешния ден, че присъдата е била унищожителна (в. " Периодико " ) и че е нанесла удар на доверието в партията, управлявала Испания от 1996 до 2004 година и от 2011 година (в. " Паис " )

Социалистите към този момент се снабдиха с поддръжката на радикалната лява партия " Подемос " за събаряне на държавното управление, само че с цел да получат болшинство, им трябват още гласовете на " Сиудаданос " или на дребните националистически партии в Народното събрание, измежду които са и каталунските сепаратисти, против които Санчес се опълчи дружно с премиера Рахой.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР