Либералната партия на досегашния канадски премиер Джъстин Трюдо спечели федералните

...
Либералната партия на досегашния канадски премиер Джъстин Трюдо спечели федералните
Коментари Харесай

Джъстин Трюдо печели изборите в Канада

Либералната партия на досегашния канадски министър председател Джъстин Трюдо завоюва федералните избори, оповестяват " Ройтерс " и " Спутник ".
Предварителните данни на канадската изборна комисия обаче демонстрират, че партията на Трюдо не е получила безусловно болшинство. Това значи, че той ще остане на власт, само че с миноритарно държавно управление, което ще се нуждае от поддръжката на по-малка партия от левицата.
Либералите бележат победа в 158 от 338-те изборни окръга, което е 33,2% от гласовете. За безусловно болшинство обаче е нужна победа в минимум 170 окръга.
Второто място на изборите е за консерваторите - те получиха поддръжка от 34,3% от гласоподавателите, отбелязвайки победа в 120 изборни окръга.
На федералните избори в Канада, които се организираха през вчерашния ден, жителите избираха членовете на Камарата на общините - долната камара на канадския парламент.
Трюдо, който взе властта през 2015 година като харизматична фигура, беше забъркан в скандал със свои остарели фотоси, както и с корпоративно дело за корупция. Сега той ще би трябвало да разчита на Новата демократична партия, с цел да прокара основни закони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР