Либералната кандидатка Зузана Чапутова, която критикува политиката на сегашното правителство,

...
Либералната кандидатка Зузана Чапутова, която критикува политиката на сегашното правителство,
Коментари Харесай

Екоактивистка е на първо място на президентските избори в Словакия

Либералната кандидатка Зузана Чапутова, която подлага на критика политиката на настоящето държавно управление, печели с огромна преднина първото място на президентските избори в Словакия, демонстрират резултатите след преброяването на 99,88 на 100 от гласовете, съобщи Франс прес.

Екоактивистката, която твърди, че жителите желаят смяна, печели 40,55 на 100 от гласовете. На второ място с 18,66 на 100 остава Марош Шефчович, 52-годишен вицепрезидент на Европейската комисия, подкрепян от ръководещата лява популистка партия "Смер - обществена народна власт " (СМЕР-СД). Избирателната интензивност доближи 48,73 на 100, заяви Българска телеграфна агенция.

45-годишната Чапутова благодари на всички словашки гласоподаватели, като се обърна към тях освен на словашки, а и на езиците на националните малцинства.

Според изследване на социологическата организация "Фокус " 64,6 на 100 от имащите желание да гласоподават на втория тур на изборите на 30 март считат да поддържат Чапутова. Действащият президент Андрей Киска също прикани гласоподавателите да поддържат Чапутова в пост във Facebook.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР