Либерализацията на пазара на природен газ в България се случва

...
Либерализацията на пазара на природен газ в България се случва
Коментари Харесай

Либерализацията на пазара на природен газ в България се случва в точния момент, каза Теменужка Петкова

Либерализацията на пазара на природен газ в България се случва в точния миг. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на дебатите по измененията в Закона за енергетиката.

„ Склонни сме да приемем всяка рецензия, когато тя е градивна и ще докара до положителни резултати за България. Министерството на енергетиката приема напълно оферти законопроект, тъй като това, което се цели да бъде реализирано с тези промени,е извънредно значимо за българската енергетика “, уточни Петкова.

„ Чуха се изявления, че сме закъснели с либерализацията на пазара на природния газ в България. Може би на всички ни се е желало това да се случи по-рано, само че няма по какъв начин да бъде либерализиран пазарът, щом имаме един единствен снабдител. Когато те се усилят, ще има разнообразни условия и конкуренция, което ще е в полза на потребителите. И считам, че този миг е назрял в този момент, тъй като няма по какъв начин да търгуваме с нещо, в случай че не можем да го получим от няколко места “, сподели още тя. Енергийният министър уточни, че с построяването на инфраструктурните планове се основават условия да имаме доставка на природен газ от разнообразни източници.

„ И идващият миг е построяването на борса за търговия на природен газ. Така че считам, че моментът е безусловно съответен на обстановката “, разяснява тя. Във връзка с изказани подозрения за операция на газовата борса, Петкова уточни, разчита, че в случай че има сходни подозрения, КЕВР ще се самосезира, с цел да бъде направена инспекция и всички да са спокойни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР