Либералите призовават за по-тежки санкции срещу Русия и помощ за

...
Либералите призовават за по-тежки санкции срещу Русия и помощ за
Коментари Харесай

Либералите настояват за европейската перспектива на Украйна

Либералите приканват за по-тежки наказания против Русия и помощ за Украйна

Съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк организира изключителна среща през днешния ден с демократичните водачи от Европа, на която бе разисквана съветската експанзия в Украйна и последващите стъпки от страна на европейските сътрудници, в поддръжка на украинските жители.

„ Само преди пет дни Путин стартира брутална война в Европа. Той нападна Украйна – суверенна страна с интернационално приета териториална целокупност. Но освен Украйна, съветският президент нападна мира в света, нашите полезности и народна власт. Либералите постоянно са заставали на страната на европейските полезности и в този момент е времето да покажем нашата взаимност към Украйна. Европейският съюз, Съединени американски щати и Англия постановиха доста тежки наказания на Русия, само че всички дружно можем да създадем повече, с цел да спрем Путин. “, съобщи Кючюк при разкриване на изключителното съвещание на либералите, което се организира онлайн.

Участие в срещата взеха и украински политици, съгласно които инициираните договаряния сред Русия и Украйна край Припят, няма да доведат до резултати, а в противен случай по този начин съветският президент се пробва да печели време, с цел да прегрупира силите, а по-късно ще продължи войната.

„ От името на цяла Украйна изричам откровените си благодарности към Запада. Определено наложените наказания повлияха на Русия, само че всичко ще рухне, в случай че има цялостно изключване от системата SWIFT и вносът на газ и нефт от Русия бъде спрян. Европа е единна, цяла Украйна е единна. Това не е единствено войната на Украйна, тя заплашва всички. “, молят украински политици.

По време на срещата бе изразено и безпокойствие, че има заплаха Русия да нападне Молдова и Грузия.

Либералните водачи единомислещо се оповестиха в поддръжка на европейската вероятност на Украйна и са безапелационни, че ще упорстват страната да получи статут на претендент член.

В умозаключение либералите изготвиха декларация, с която осъждат дейностите на Путин на територията на Украйна, само че в това време застават зад съветските жители, които рискуват да бъдат задържани, противопоставяйки се на войната, която те дефинират като „ войната на Путин “.

В декларацията са записани оферти за още наказания, с които демократичните водачи считат, че може да спре съветската експанзия в Украйна, както и предложение за включването на партията на украинския президент Зеленски към членовете на демократичното семейство на АЛДЕ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР