Ли Дюк Хи стана първият глух тенисист, който спечели мач

...
Ли Дюк Хи стана първият глух тенисист, който спечели мач
Коментари Харесай

Глух тенисист с първа победа в турнир на АТР

Ли Дюк Хи стана първият ням тенисист, който завоюва мач от съществена скица на шампионат от АТР, откакто кореецът се наложи над Хенри Лааксонен със 7:6 (4), 6:1 в първия кръг в Уинстън Сейлъм.

21-годишният кореец осъществя 9 аса, с цел да реализира първата си победа в съществена скица под дъжда, като срещата на първо време се забави със старта си, а по-късно и беше прекратена един път.

За Ли е открито, че не може да чува, когато е на две години. Семейството живеело покрай жп-линия, само че Ли по никакъв метод не реагирал на преминаващите влакове край дома им. И на корта за него има компликации - не може да чува сигналите на съдиите или маркирането на рефера на стола, като разчита на сигнали и жестове за информация какви са решенията им.

" Хората се забавляваха с моя недостатък. Казваха ми, че не би трябвало да играя. Разбира се, че е доста мъчно да се адаптираш, само че с помощта на фамилията и приятелите ми, стигнах до тук. Исках да покажа на света, че мога да се оправя. Моето обръщение е към хората с повреден слух, че не трябва да се обезсърчават и да се отхвърлят от фантазиите си, съобщи Ли Дюк Хи след успеха.

Следващият му противник е Хубер Хуркач от Полша във 2-ия кръг, като срещата ще се играе в ранните часове на сряда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР