LG Electronics (LG) обяви организационни промени, предназначени да подготвят компанията

...
LG Electronics (LG) обяви организационни промени, предназначени да подготвят компанията
Коментари Харесай

LG ELECTRONICS начертава курса си към бъдещето с нови организационни промени

LG Electronics (LG) разгласи организационни промени, предопределени да приготвят компанията за бъдещето. Промените се ползват главно, с цел да ускорят бъдещите мотори на растежа на компанията и да подобрят способността ѝ да основава отличителна стойност и преживяване за клиента.

Ключова част от прогресивната тактика е установяването на Corporate Customer Experience (CX) Center, който ще се регистрира непосредствено на централата на LG. Той ще бъде управителен от изпълнителен вицепрезидент Лий Чул-бае, който преди заемаше позицията на началник на Corporate Design Management Center. Главната роля на CX Center ще бъде да сътвори безпроблемно и широкоспектърно потребителско преживяване. Той също по този начин ще създаде тактика и бизнес пътека за насърчаването на по-добри нововъведения за всеки стадий от потребителското преживяване - от продуктовото обмисляне и обслужването на клиента, до бъдещите бизнес модели.

CX центърът ще включва и CX Strategy Division, който ще бъде претрупан с откриването и популяризирането на главните цели и задания на цялата компания, както и с LSR Customer Research Center, преди Life Soft Research (LSR) Lab.

LG Platform Business Center ще играе нова роля в консолидираното и организирането на LG ThinQ услугите, които преди се разпределяха към корпоративната и бизнес централа. Създадена през юли 2021, Platform Business Center управлява развиването на материали за общността от лоялни клиенти на LG, основано на данни.. Занапред центърът ще се оглавява от вицепрезидента на LG Джунг Ки-хюн, който се причисли към компанията през септември тази година. Джунг има забележителна кариера с позиции в eBay Корея и Гугъл, като също така е заемал позицията CEO на Meta Korea.

От 2023 и натам, LG ще продължи да се концентрира върху подобряването на ръководството на веригата за доставки (SCM) и разширението на своите към този момент мощни благоприятни условия за цифрова промяна (DX). За задачата, Центърът за доставяне и SCM Management центърът се преименуват на Global Operation Center, който ще действа като Production Planning Division, трансфериран от Production Engineering Research Institute. Глобалният действен център ще сътвори синергия сред интервенциите на компанията - произвеждане, закупуване и SCM - посредством промотиране на подобренията, основани на DX технологии.

С цел да подтиква бъдещото повишаване посредством възстановяване на организационната продуктивност, LG ще ускори своята гъвкава системата за взимане на решения във всички четири бизнес звена.

Лиу Джае-чеол, началник на Home Appliance & Air Solution (H&A) Company, е нараснал в президент, като самопризнание за триумфа му в подобряването на продуктивността и продуктовото портфолио на H&A. Експерт в своята сфера, Лиу е работил в голям брой браншове на бизнеса с уреди за дома на LG още от 1989, в това число в R&D и индустриалния отдел.

Еун Сеок-хюн, началник на Vehicle component Solutions (VS) Company, е нараснал във вицепрезидент. Под неговото управление, бизнесът на LG за решения за автомобилни съставни елементи доближава оперативна непоклатимост с усъвършенствана конструкция на облагите и загубите, както и основава мощно бизнес портфолио, включващо няколко основни новаторски мобилни технологии.

Компаниите към H&A - " Living Appliance Business` и " Kitchen Appliance Business " ще станат надлежно " Living Solution Business " и " Kitchen Solution Business ". Преименуването е в сходство с новия фокус на LG върху нововъведенията в потребителското преживяване и насочва към по-големия акцент на компанията върху разширението на наличието и услугите.

Home Entertainment (HE) Company възнамерява да увеличи потенциала си за основаването на потребителска стойност посредством основаването на Indonesia Research и Development Division към HE R&D Lab Institute, което ще усъвършенства съдействието сред задграничните R&D и индустриални бази.

VS компанията цели да укрепи своите благоприятни условия за закупуване, производство и SCM, като сътвори оперативна група, която ръководи интегрираните действия на бизнеса с съставни елементи за електрически коли.

Business Solutions (BS) Company основава нов EV Charger Business Division непосредствено зависещ на компанията, с цел да форсира пълноценно развиването на бизнеса с решения за EV зареждане, който беше стартиран предходната година.

Всички промени влизат в действие от 1 декември, а покачванията - от първия ден на новата година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР