LG Electronics (LG) обяви окончателния победител в наградите на компанията

...
LG Electronics (LG) обяви окончателния победител в наградите на компанията
Коментари Харесай

Победителите в наградите LIFE’S GOOD представят вдъхновяващи технологични решения за по-добро бъдеще

LG Electronics (LG) разгласи окончателния победител в премиите на компанията LIFE`S GOOD AWARD, които поддържат световни новатори, поемащи провокации, с цел да оказват помощ за основаването на по-добър живот за всички. Голямата премия беше присъдена на Dot Inc. от Южна Корея.

Журито подреди класацията сред последните четири тима, откакто всеки от тях показа своите новаторски решения във финалния кръг на премиите, извършен по време на конференцията LIFE`S GOOD AWARD в LG Sciencepark в Сеул, Корея, на 16 януари. Ръководителите на LG, отговарящи за ръководството ESG (Environmental, Social and Governance - екологично, обществено и корпоративно управление) политиките на компанията, Лии Сам-соо, основен теоретичен началник и доктор Ким Бойонг-хуун, основен софтуерен шеф, също участваха на церемонията.

Наградите въплъщават ESG визията на LG за по-добър живот за всички, ориентирана към поощряване на по-добро бъдеще за планетата и хората. Целта на компанията е да притегли хрумвания за устойчива екология и досегаемост, два основни фокуса в дълготрайна ѝ ESG самодейност Better Life Plan 2030. Гениалните решения, показани от четиримата спечелили, илюстрират силата и капацитета за позитивно влияние върху света от страна точно на технологиите, основани да го трансформират към по-добро.

Печелившите тимове са: Dot Inc. от Южна Корея (награда Гран При - 700 000 USD награден фонд); SOLUTUM от Израел (злато - 200 000 USD); Day1Lab от Южна Корея (сребро - 100 000 USD); и NONA Technologies от Съединени щати (бронз - 50 000 USD).

LIFE`S GOOD решенията, показани на премиите
 Dot Inc.: създава устройство за проявление на помощна информация за хора с повредено зрение, формирано от 2 400 брайлови щифта - или „ точки " - които се движат нагоре и надолу. Новото устройство преобразува изображения, карти и друга разнообразна цифрова информация от свързани устройства като компютри и мобилни телефони в екран, който консуматори с повредено зрение могат елементарно да схванат.
 SOLUTUM: създава нов пластмасов материал, който се разтваря във вода при стайна температура и по-късно се биоразгражда, без да оставя останки от микропластмаса или отрови.
 Day1Lab: основава органична полимерна пластмаса, която изцяло се биоразгражда в сладка вода след към две седмици и в почвата след към два месеца.
 NONA Technologies: създава разтвор за обезсоляване, употребяващ поляризацията на централизация на йони (ICP) за унищожаване на вируси, бактерии и сол от водата, в това число парчета.

На конференцията LIFE`S GOOD AWARD участваха както четирите тима финалисти, по този начин и уважаваните членове на журито на премиите, Life`s Good Committee на LG, състоящ се от ръководители на компанията и уважавани учени в региона на виновното бизнес ръководство - Алекс Едманс, професор в London Business School, Кристофър Маркис, професор в Cambridge Judge Business School и Хиун С. Шин, професор в Hanyang Business School и шеф на Collective Impact Center в Hanyang University.

В конференцията беше посетена от разнообразни участници - в това число членове на обществеността, студенти от локални университети, както и чиновници и сътрудници на LG - и беше излъчена онлайн, тъй че аудитория от целия свят да може да се наслаждения на събитията. В утринните часове четирите тима изнесоха крайна презентация и участваха в сесия с въпроси и отговори, до момента в който журито даде противоположна връзка въз основа на въздействието, нововъведенията и устойчивостта на всяко решение. Следобедът включваше гала по награждаване на четирите тима и оповестяване на окончателното им класиране, както и специфични лекции, изнесени от професор Едманс, професор Маркиз и професор Шин.

„ Ще продължим да търсим решения в помощ на хората с повредено зрение и с помощта на поддръжката на LG ще можем да реализираме това в по-голям мащаб и за по-кратко време, в сравнение с в други условия ", показа Ахрум Чой от Dot Inc., притежател на Гранд При премията LIFE`S GOOD. „ Много сме признателни за това прекарване и чакаме с неспокойствие да си сътрудничим с LG в бъдеще, компания, която в действителност споделя нашето предпочитание да създадем света по-добро място. "

„ Ще продължим да си сътрудничим с иноватори, които споделят нашите полезности, до момента в който дружно вървим напред, с цел да създадем стабилно бъдеще за всички, възприемайки визията Life`s Good на компанията. " сподели Лий Сам-су, основен стратегически шеф в LG Electronics.

Междувременно LG ще продължава да развива своите ESG проекти, заложени в Better Life Plan 2030 и ще продължи да споделя самодейностите, както със чиновници на компанията, по този начин и външни заинтригувани страни, с цел да поддържа устойчивите бизнес практики на компанията.

За всичко най-ново от настоящите -усилия на LG в посока Better Life for All, следете LG Newsroom.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР