Лейтенант от бреговата охрана на САЩ, подготвял терористично нападение срещу

...
Лейтенант от бреговата охрана на САЩ, подготвял терористично нападение срещу
Коментари Харесай

Арестуваха лейтенант от бреговата охрана на САЩ, подготвял терористично нападение

Лейтенант от бреговата защита на Съединени американски щати, подготвял терористично нахлуване против цивилни, е бил задържан предишния петък във Вашингтон, съобщи Ройтерс, като се базира на правосъдните управляващи.

В дома на 49-годишния Кристофър Пол Хесон били открити 15 единици огнестрелно оръжие и няколко хиляди патрони, заяви Си Ен Ен, представена от ТАСС. Той възнамерявал набези против цивилни, в това число политици и публицисти, в невиждани в историята на Съединени американски щати мащаби, означи малкия екран, базирайки се на документи, изпратени във федералния съд в щата Мериленд. По данни на Си Ен Ен лейтенант Хесон бил въодушевен от образеца на норвежкия крайнодесен екстремист Андерш Брайвик, който през юли 2011 година извърши терористично нахлуване в Норвегия, при което бяха убити 77 души.

Прокуратурата на Мериленд разказа Хесон като "доморасъл терорист " и заяви, че през юни 2017 година той написал в имейл, че мечтае да откри метод да убие всички хора на земята и обмислял да го направи с биологично оръжие. Той съставил също лист на целите си, измежду които попадали видни представители на Демократическата партия и публицисти с леви убеждения, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР