Лейтън Хюит нападна Пике заради Купа ДейвисЛейтън Хюит разкритикува сериозно

...
Лейтън Хюит нападна Пике заради Купа ДейвисЛейтън Хюит разкритикува сериозно
Коментари Харесай

Лейтън Хюит нападна Пике заради Купа Дейвис

Лейтън Хюит атакува Пике поради Купа Дейвис
Лейтън Хюит разкритикува съществено смяната на формата в Купа Дейвис - най-големият и важен екипен шампионат по тенис за мъже. Бившият №1, който е и капитан на Австралия за надпреварата, счита, че измененията, които футболистът на Барселона Жерар Пике прави посредством своята капиталова компания "Космос" са "абсурдни" и не от изгода за тениса. 119-годишната конкуренция към този момент ще се организира в границите на една седмица, където тимове от 18 страни ще дефинират крайния победител, пренебрегвайки остарялата система на разменено домакинство.

"Пике не схваща нищо от тенис. Това е все едно аз да върша промени в Шампионската лига", показа Хюит пред кореспонденти. "Първо, отстрани системата с разменено домакинство, а по-късно и петсетовия формат. Погледнете, най-хубавите и забавни тенис шампионати са тези от Големия шлем, където се играят пет сета. Също по този начин е неуместно всички мачове да се играят на едно място. Не мисля, че доста от топ играчите ще участват", приключи Хюит.

Неговата Австралия ще играе квалификационен мач против Босна и Херцеговина в Аделаида в петък и събота. Финалният шампионат за Купа Дейвис ще се организира в Мадрид от 18 до 24 ноември. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР