Лейбъристката партия обещава безплатен високоскоростен интернет за всички в Обединеното

...
Лейбъристката партия обещава безплатен високоскоростен интернет за всички в Обединеното
Коментари Харесай

Безплатен високоскоростен интернет за всички, обещават предизборно лейбъристите

Лейбъристката партия дава обещание безвъзмезден високоскоростен интернет за всички в Обединеното кралство, в случай че завоюва изборите на 12 декември, заяви Франс прес.

" Това, което преди бе разкош, в този момент е нужда и би трябвало да стане комунална услуга, сподели през днешния ден Корбин.

Според изчисленията сходен план ще коства 20 милиарда лири стерлинги. За да може да действа, системата ще се нуждае годишно от 230 милиона лири, които лейбъристите считат да обезпечат посредством налози, наложени на софтуерни колоси като " Амазон ", " Facebook " и " Google ".

Критикувана за съмнението си по въпроса за излизането от Европейски Съюз и изоставаща в социологическите изследвания, главната английска опозиционна мощ, предвождани от левичаря Джереми Корбин, даде обещание " радикална стратегия " с национализации и вложения в комуналните услуги. С нея лейбъристите желаят да сложат завършек на траялите 10 години ограничения за строги икономии, налагани от разнообразни консервативни държавни управления.

Корбин даде обещание да национализира " железниците, пощата и водата ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Партията ще показа цялостната си стратегия идната седмица.

Консерваторите нарекоха " фикция " обещанието на политическите им противници и обявиха, че то ще коства милиарди лири, които ще бъдат взети от данъкоплатците.

В желанието си да скъсат с имиджа на поддръжници на строгите икономии, торите на премиера Борис Джонсън също дадоха обещание огромни разноски за инфраструктура, полиция и нови лечебни заведения.

Социологическо изследване на института " Югав " от вторник предвижда, че лейбъристите ще завоюват 28 %, а консерваторите - 42 на 100 от гласовете.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР