Лейбъристката партия на Великобритания ще подкрепи предложение на разбунтувал се

...
Лейбъристката партия на Великобритания ще подкрепи предложение на разбунтувал се
Коментари Харесай

Борис Джонсън може да бъде принуден още утре да поиска отлагане на Брекзит

Лейбъристката партия на Англия ще поддържа предложение на разбунтувал се тори за отсрочване на основното гласоподаване на съглашението за Брекзит , с цел да принудят премиера Борис Джонсън да изиска отсрочване излизането на страната от Европейски Съюз , написа " Гардиън ".

Има възможност при подобен сюжет Брекзит още веднъж да бъде отсрочен и да последват предварителни парламентарни избори.
 Макрон срещу отсрочване на Брекзит
Макрон срещу отсрочване на Брекзит

Той изрази вяра съглашението сред Европейски Съюз и Англия за Брекзит да бъде признато до 31 октомври

Вчера държавното управление на Англия загуби гласоподаване за процедурата на изключителното съвещание в английския парламент в събота. Предложението на сър Оливър Летуин беше прокарано с 287 гласа против 275.

Лейбъристите ще поддържат предлагането за изменение на Летуин . Ако бъде прокарано, това значи, че Джонсън ще бъде заставен да изиска отсрочване на Брекзит още на следващия ден , а също по този начин няма да има непосредствено гласоподаване на договорката.
 Колко от „ страхотното ново споразумение” за Брекзит е фактически ново?
Колко от „ страхотното ново съглашение ” за Брекзит е фактически ново?

Анализ на " Гардиън " демонстрира, че по-малко от 5% от първичната договорка

Поправката на сър Оливър Летуин разрешава на депутатите да дебатират и гласоподават голям брой промени . Правителството желае да ограничи шанса за изменение на предлагането за приемане на съглашението с Европейски Съюз.

Предложението на Летуин има за цел да затвори малка врата в Закона Бен. Според Закона Бен, в случай че английският парламент не реализира съглашение за Брекзит до 19 октомври , министър председателят би трябвало да написа на Европейски Съюз за отсрочване напускането на Общността до 31 януари 2020 година

Ако поправката на Летуин бъде призната в Камарата на общините, няма да има непосредствено гласоподаване на договорката за Брекзит.

В същото време самият Оливър Летуин изясни предлагането си в известие до публицист.

" На малко, задачата ми е да се подсигурява, че съглашението на Борис ще успее, само че в това време имаме застраховка, която предотвратява Англия да напусне на 31 октомври без договорка по простъпка , в случай че нещо се обърка при приемането на законодателството ", изяснява той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР