Лейбъристката партия на Великобритания са оттегли от преговорите с Консервативната

...
Лейбъристката партия на Великобритания са оттегли от преговорите с Консервативната
Коментари Харесай

Провал на преговорите между Мей и лейбъристите

Лейбъристката партия на Англия са отдръпна от договарянията с Консервативната партия за Брекзит. Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин писа до премиера Тереза Мей, с цел да й заяви, че неналичието на прогрес и неустойчивостта на кабинета значат, че полемиките " доближиха толкоз надалеч, колкото е допустимо ", написа " Гардиън ".

В писмото се отбелязва, че диалозите, които имаха за цел координиране на компромисен вид за Брекзит, са се провели с положителни планове от двете страни и са били " подробни и градивни ".
 Нулев късмет за договорка сред Мей и лейбъристите за Брекзит, разкриха източници
Нулев късмет за договорка сред Мей и лейбъристите за Брекзит, разкриха източници

Това заяви източник от Лейбъристката партия

" Но стана ясно, че до момента в който има някои области, в които е допустимо да се реализира компромис, ние не успяхме да разгадаем значимите политически разлики сред нас " , написа още Корбин.

Пояснява се, че все по-голямата уязвимост и неустойчивостта на държавното управление значат, че не е несъмнено, че това, което бъде контрактувано, ще се извърши.

В писмото Джереми Корбин добавя, че лейбъристите " деликатно ще прегледат " всяко ново предложение , както и идващия проект за реализиране на Брекзит.
 Лейбъристите няма да поддържат договорката на Мей за Брекзит
Лейбъристите няма да поддържат договорката на Мей за Брекзит

Лейбъристите са срещу концепцията да се прокарва съглашението за овакантяване без съгласувана договорка

" Аз обаче би трябвало да повторя, че, без обилни промени, ние ще продължим да се разгласяваме срещу съглашението на държавното управление, защото не имаме вяра, че ще резервира работните места, виталния стандарт и индустриалното произвеждане във Англия ", написа още водачът на Лейбъристката партия.

Тереза Мей е под засилен напън от доста депутати от Консервативната партия, откогато разгласи изненадващо, че ще договаря с лейбъристите . Много тори се притесняваха, че министър председателят може да удовлетвори настояването на лейбъристите Англия да остане в митническия съюз на Европейски Съюз.

Британската лира падна под $1.28 за първи път от февруари , откакто Би Би Си предвижда, че договарянията ще се провалят.
 Парламентът на Англия гласоподава договорката на Мей за Брекзит при започване на юни
Парламентът на Англия гласоподава договорката на Мей за Брекзит при започване на юни

Ако депутатите отхвърлят съглашението за четвърти път, те ще би трябвало да решат

По-рано Мей разгласи, че в случай че договарянията се провалят, идната стъпка ще е да се показват на депутатите разновидности за Брекзит.

Междувременно депутатът от Лейбъристката партия Хилъри Бен съобщи, представен от " Ройтерс ", че е все по-вероятно да бъде проведен нов референдум за участието в Европейски Съюз, в случай че договарянията сред държавното управление и опозицията се провалят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР