Лейбъристката опозиция регистрира най-голямата си преднина пред управляващите консерватори в

...
Лейбъристката опозиция регистрира най-голямата си преднина пред управляващите консерватори в
Коментари Харесай

Лейбъристите с най-голяма преднина пред консерваторите във Великобритания за пръв път от над 20 години


Лейбъристката съпротива записва най-голямата си преднина пред ръководещите консерватори в изследване на публичното мнение във Англия от повече от две десетилетия, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Публикувана във в. " Таймс " анкета, извършена от института " ЮГав ", отрежда на левоцентристката групировка резултат от 45 на 100 - със 17 % по-висок от този на партията на министър-председателката Лиз Тръс. Лейбъристите не са имали толкоз огромна преднина от 2001 година, когато техният тогавашен водач Тони Блеър встъпи в служба като министър председател.

Лиз Тръс оглави английското държавно управление на 6 септември - два дни преди кончината на кралица Елизабет Втора. Миналата седмица новият министър на финансите Куази Куартенг разгласи историческо намаление на налозите, отстрани тавана върху бонусите за банкерите и показа проекти за изтегляне на нови заеми за съществени суми.

Проучването, извършено в интервала 23-25 септември, демонстрира голямо публично неодобрение, даже измежду консерваторите, от ограниченията на Куартенг.

Едва към 19 % от участниците в анкетата считат, че показаният от финансовия министър бюджет е добър - най-малкия дял откогато институтът " ЮГав " е почнал да задава този въпрос през 2010 година

Днес водачът на лейбъристите Киър Стармър ще произнесе на годишния конгрес на партията в Ливърпул тирада, в която се чака да разкритикува остро проекта на Лиз Тръс за възкръсване на икономическия напредък.

Стармър ще каже, че едно лейбъристко държавно управление ще сътвори работни места, ще увеличи квалификацията на служащите и ще се заеме с казуса с климатичните промени, вместо да намалява налозите на най-богатите, отбелязва Ройтерс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР