Лейбъристите са предупредени да не се превръщат в „акт на почит през 1990 г.“ към Тони Блеър от шефа на профсъюза

...
Писайки в The Sunday Times, тя каза, че Великобритания е
Коментари Харесай

Писайки в The Sunday Times, тя каза, че Великобритания е била на „много различно място“ от времето, когато партията за последен път дойде на власт през 1997 г. - когато имаше пари за харчене и икономиката растеше, „без да се налага да правят много, освен да държат здраво ръцете си на румпела“. криза, която остави работещите хора да „съществуват и не живеят“ и някои от водещите политики на лейбъристите – като това „намален зелен нов курс“ не стигат достатъчно далеч.

„За работещите хора да споделят плячката и избягване на клопките, бъдещето ще трябва да бъде договорено", написа тя.

"Това означава да оставим 1997 г. в историческите книги."

Г-жа Греъм призова за "сериозна намеса подкрепено от стратегически план" - аргументирането на смели политики като национализиране на енергията трябва да бъде поставено на масата, ако лейбъристите са "сериозни в промяната на обществото".

Пенсии тройното заключване добавя £11 милиарда годишно към публичните разходи - доклад

Прочетете повече:
Защо търговската сделка между Обединеното кралство и Индия не е гарантирана
Сунак е „напълно уверен“, че торите ще спечелят изборите

В дълга критика тя каза, че отказът от данъчно облагане на богатството или свръхпечалбите и липсата на съгласуван промишлен план „всичко това сериозно ограничава възможностите на лейбъристите“ и е необходима икономическа реформа.

В предупреждение към сър Кийр Стармър тя каза: „Ако лейбъристите възнамеряват да се превърнат в трибуна от 90-те години на миналия век в епоха, в която laissez faire не принадлежи, големите въпроси ще останат без отговор.

„Къде са парите идвам от? Какво ще ни остане? Ако в крайна сметка се окаже строги икономии под друго име плюс рекламирането на сравнително малки инвестиции, това няма да е примамлива перспектива.

„По-добре от другите? Със сигурност. Но правителство, което да ръководи Великобритания да излезе от упадък и да го накара да работи за обикновените хора? Вероятно не."

Промените сред предните лейбъристи идват преди общите избори догодина.

Статията на г-жа Греъм дойде след разместване на кабинета в сянка, което видя тези на повече Блеритското крило на партията, включително Лиз Кендъл, Пат Макфадън и Шабана Махмуд, бяха възнаградени с повишения, докато някои, свързани с меката левица, бяха прочистени.

Говорителят на сър Кийр отрече да е действал идеологически, като каза, че той е събрал най-добрият екип, който е готов да управлява, ако спечели следващите избори.

След повече от десетилетие отсъствие на власт, сър Кийр се надява да стане първият лейбъристки министър-председател, спечелил изборите след Тони Блеър - който спечели два мандата след убедителната си победа през 1997 г.

Той се опита да възстанови партията, фокусирайки се върху по-центристки стил от своя предшественик Джереми Корбин, с акцент върху фискалния консерватизъм.

Политиките на лейбъристите вероятно ще бъдат подложени на допълнителен контрол през следващите дни, тъй като синдикатите се събират в Ливърпул за годишната конференция на TUC.

Въпросите, които се обсъждат тази седмица, включват трудовите права и кризата с разходите за живот.

Писайки в Sunday Mirror, заместник-лидерът на лейбъристите Анджела Рейнър обеща „най-голямото подобрение на правата на работниците от едно поколение“.

Тя каза, че това включва засилване на законите, които забраняват на фирмите да черни списъци на профсъюзни работници.

Г-жа Рейнър, която ще изнесе реч на конференцията на TUC във вторник, написа: „Черният списък не само съсипва поминъка, той съсипва животи. Това е разрушителна практика, която оставя хората без работа, често изправени пред бедност като резултат."

Очаква се противоречивият законопроект на правителството срещу стачките също да бъде атакуван на конференцията.

< p>Длъжностни лица казват, че новият закон, изискващ минимални нива на обслужване по време на стачни действия, е ненужен и неприложим и няма да направи нищо за разрешаване на спорове.

Съюзите, включително RMT и Синдиката на пожарната, ще призоват за правно оспорване на законодателството по време на дебатите на конференцията.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР