Лейбъристите са готови с радикален план за преустройство и преобразяване

...
Лейбъристите са готови с радикален план за преустройство и преобразяване
Коментари Харесай

Британските лейбъристи с радикален план за преустройство на Великобритания

Лейбъристите са подготвени с коренен проект за преустрояване и видоизменение на Англия. С това обръщение на водача Джеръми Корбин приключи годишната конференция на английската Лейбъристка партия. В речта си той повтори към този момент казаното през седмицата, че Тереза Мей не може да разчита на поддръжка на нейния проект за Брекзит. Лейбъристите са подготвени да поддържат втори референдум за Брекзит, само че са подготвени и за нови избори.

„ Моля приветсвайте водача на Лейбъристката партия и идващ министър председател на Англия – Джеръми Корбин! “. Така бе оповестена речта на Корбин при закриването на конференцията на Лейбъристката партия. В тази тирада той прикани за фундаментална смяна в посоката на английската стопанска система и се закани да постави завършек на, по неговите думи, „ този вид капитализъм, в който се проповядва, че алчността е покровител “.

Конференицията като цяло бе доминирана от въпросите, свързани с Брекзит. От трибуната Джеръми Корбин съобщи, че лейбъристите няма да поддържат настоящия проект на Тереза Мей за Брекзит, само че й насочи следното предложение: „ Ако сключите съглашение, което включва митническия съюз и липса на твърда граница в Ирландия, в случай че отбраните работните места, правото на хората на труд и стандартите за запазване на околната среда, то ние ще подкрепим такава рационална договорка. Сделка, която ще бъде подкрепена от множеството бизнеси по света и профсъюзите. Но в случай че не можете да договорите тази договорка, тогава би трябвало да отстъпите мястото на партия, която може и ще подписа такова съглашение. “

Лейбъристката партия си има своите проблеми, що се отнася до единството по редица въпроси, в това число и Брекзит, само че политическите наблюдаващи на Острова дадоха висока оценка на речта на Корбин. И то заради една съществена причина: макар че може би клони много вляво за английския политически пейзаж Корбин е човек, който за разлика от болшинството други политици, има вяра в това, което споделя, а това се харесва на хората. Те даже го дефинират като неповторим вид политик в настоящия политически безпорядък. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР