Лейбъристите няма да подкрепят предложението на премиера Борис Джонсън за

...
Лейбъристите няма да подкрепят предложението на премиера Борис Джонсън за
Коментари Харесай

Депутатите на опозицията в британския парламент против предсрочни избори

Лейбъристите няма да поддържат предлагането на премиера Борис Джонсън за осъществяване на предварителни парламентарни избори на 12 декември, съобщи водачът им Джеръми Корбин, заяви РИА Новости, съобщи БГНЕС.

Джонсън разгласи, че в понеделник ще внесе предложение в Народното събрание за осъществяване на предварителни избори, свързвайки ги с нуждата от разглеждане и приемане от Парламента на съглашение с Европейски Съюз по отношение на Брекзит. В същото време опозицията съобщи, че също е подготвена за избори, само че нейният приоритет е да подсигурява, че Англия няма да напусне Европейски Съюз без съглашение. Според опозицията Джонсън може да организира избори, след които ще сътвори условия за Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение, което тя действително реализира от деня, когато Джонсън е назначена за министър-председател.

“Елиминирайте опцията Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение и ние ще подкрепим изборите. Призовах за предварителни избори през цялото време, тъй като страната би трябвало да реши проблемите на обществената неправда. Но за това би трябвало да се изключи вероятността за Брекзит без договорка ”, сподели Корбин пред английски кореспонденти.

Тъй като опозицията излезе със съгласувана позиция, има огромна възможност Народното събрание да не поддържа предлагането за предварителни избори. Джонсън се нуждае от две трети от гласовете на членовете на Камарата на общините, с цел да ги насрочи.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР