Лейбъл за качество EFFE само след две издания получи Международният

...
Лейбъл за качество EFFE само след две издания получи Международният
Коментари Харесай

Студентски театрален фестивал с престижна награда

Лейбъл за качество EFFE единствено след две издания получи Международният студентски сценичен фестивал (МТСФ) " Данаил Чирпански " който се организира в Стара Загора. Фестивалът е утвърден от Европейската фестивална асоциация поради сполучливото си осъществяване досега, разнообразието на участниците в програмата, връзката с локалната общественост, новаторските подходи при финансирането си и вдъхновяващите цели. 
Лейбълът EFFE (Europe for festivals, Festivals for Europe) е европейски знак за качество за значими арт фестивали, който демонстрира тяхното място в света на изкуствата и връзката им с обществото на локално и интернационално равнище. EFFE е съюз на над 2000 фестивални уредници, а всяка година единствено в България се организират над 600 фестивални събития. За интервала 2019-2020 година единствено 16 от тях получават знака за качество на Европа. 
Фестивалът " Данаил Чирпански " е единственият у нас интернационален сценичен фестивал единствено за академии и впечатли европейската организация с разнообразната си стратегия. Освен спортна част той има и съпътстваща стратегия от уъркшопи, лекции, полемики, концерти и изложения. По този метод студентите получават освен познания и умения, които могат да употребяват в бъдещата си кариера, само че и опция за неофициални контакти. Сред отличителните черти на фестивала е наложителното изискване участниците да участват през всички фестивални дни. 
Според Европейската фестивална асоциация МСТФ “Данаил Чирпански ” има значима роля измежду локалното общество, като улеснява достъпа и покачва интереса към културата, а дружно с това притегля разнородна публика. Впечатление на журито на EFFE са създали и новаторските подходи за финансирането на фестивала - мача “Актьори против Берое ” и други начинания за акумулиране на средства. С оценката на фестивала от европейската организация той се трансформира в резистентен план, който се развива с всяка последваща година. Третото издание на фестивала ще бъде през есента на 2020-а в Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР