-Lexus потвърждава производството на открита версия на флагман спортното купе LC; -Концептуалният модел

...
-Lexus потвърждава производството на
открита версия на флагман спортното купе
LC;
-Концептуалният модел
Коментари Харесай

LEXUS РАЗКРИ КОНЦЕПТУАЛНИЯ МОДЕЛ LC КАБРИОЛЕТ ПО ВРЕМЕ НА ФЕСТИВАЛА GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED

-Lexus удостоверява производството на открита версия на флагман спортното купе LC;
-Концептуалният модел на открития модел отбеляза своя международен дебют в движение на спортното трасе по време на тазгодишния фестивал Goodwood Festival of Speed.

Lexus ще разшири изисканата гама на своя флагман LC в класа на спортните купета с официално удостоверение, че откритата версия с изразителен дизайн ще влезе в производство в близко бъдеще.

Посетителите на тазгодишния фестивал Goodwood Festival of Speed във Великобритания станаха очевидци на международния дебют на открития концептуален модел на LC в движение на фамозното състезателно трасе на хълма (фестивалът се организира от 4 до 7 юли). Новият модел взе своето място сред някои от най-изключителните и престижни нови коли в света именно на този знаменит автомобилен форум, който се смята за своеобразна витрина на най-хубавите модерни и класически спортни коли.

Бъдещият състезателен кабриолет ще разшири палитрата от първокласни начин на живот модели на Lexus, допълвайки гамата на LC и ще даде усещане за цялост и комплектност в състава на флагман моделите на марката.

LC бързо се утвърди като един от най-търсените модели в историята на Lexus с високо интернационално самопризнание, благодарение на комбинацията от забележителен дизайн, изтънчено изпълнение и вълнуваща динамичност на пътя. Потенциалното разширение на гамата с включване на открита версия към този момент бе загатнато на Северноамериканското международно автомобилно ревю в Детройт през месец януари, където Lexus представи концептуалния модел LC кабриолет. Целта на дизайн студията бе да отрази „ съвършената хубост ” (ultimate Beauty) и триумфът в тази тенденция предизвика ентусиазиран отзив както сред специалистите в средите на автомобилната промишлеността, по този начин и сред широката аудитория. Подобно на самия LC, още при дебюта си концептуалният модел бе удостоен с влиятелната премия за дизайн EyesOn Design Award.

Издълженият, невисок и с леки изискани форми открит вид на LC ще споделя атлетичните пропорции, присъщи за закритата купе версия, само че ще се отличава със своя лична, различна идентичност. Големите колела и късите надвеси на каросерията ще отразяват ясно динамичните обичаи на модела и ще бъдат категоричен знак за изключителното наслаждение на пътя, което чака новите притежатели. На фестивала в Гудууд концептуалният модел все още беше маскиран, само че ще покаже повече детайлности от дизайна и динамичните благоприятни условия на бъдещата серийна версия на кабриолета.

По трасето на хълма в Гудууд концептуалният модел на LC кабриолет беше управляван от професионалния състезателен водач Ник Касиди. В момента Ник се състезава в GT500 класа на серията Super GT в Япония с LEXUS TEAM KeePer TOM’S. Стартирайки от фестивала Goodwood Festival of Speed във Англия, прототипът на кабриолета LC ще бъде показан на

други сходни събития, събирайки допълнителни отзиви и обогатявайки обратната връзка за инженерите по проекта.

Споделяйки дълбокото си неспокойствие в този момент, Изпълнителният вицепрезидент на Lexus International Коджи Сато означи: „ Фестивалът Goodwood Festival of Speed празнува автомобилната история и просвета, като събира на едно място някои от най-забележителните коли и състезатели в историята. Lexus има честта да се причисли към този фестивал и аз съм изключително благополучен да показва този концептуален модел на LC кабриолет именно тук - на същото място, където купе версията на LC направи своя дебют през 2016 г. ”

Подробни механически данни и информация за периодите за стартиране на пазара на серийната версия на LC кабриолет ще бъдат обявени на по-късен стадий.

*Източник: www.lexus.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР