lex.bgdnevnik.bgБившият депутат от Реформаторския блок и стоматолог Валентин Павлов е

...
lex.bgdnevnik.bgБившият депутат от Реформаторския блок и стоматолог Валентин Павлов е
Коментари Харесай

Стоматолог е оправдан за смъртта на 14-годишен пациент

lex.bg

dnevnik.bg

Бившият народен представител от Реформаторския блок и стоматолог Валентин Павлов е оневинен за гибелта на 14-годишно момче, което умря след интервенция под цялостна анестезия, заяви уеб сайтът lex.bg, представени от Дневник. 

Това е решил на втора инстанция Софийският апелативен съд (САС) и е отменил условната присъда на Павлов от 3 години затвор, постановена преди година от градския съд.

От САС оповестиха през днешния ден, че на втора инстанция са приети за отговорни единствено подсъдимите с Павлов – брачната половинка му Венета Павлова и доктор Йонна Филипова. Те са наказани условно на по година затвор, като апелативните съдии са понижили наказванията им, които бяха също условни, само че от по 3 години затвор с 5-годишен изпитателен период. САС е отменил и възбраната им да работят по специалността си.

Мотивите към присъдата още не са направени, а тя може да бъде обжалвана и протестирана пред Върховния касационен съд.

Трагичният случай, поради който стоматологът Валентин Павлов, беше пратен на съд е от юни 2016 година Тогава Павлов оперирал 14-годишния Алекс Иванов под цялостна анестезия в стоматологичната клиника, която ръководят със брачната половинка си. Според обвиняването, макар че били другарски фамилии, Павлов не уведомил родителите на момчето за рисковете от интервенцията, а им споделил, че става въпрос за " рутинна намеса ", като следствията можели да бъдат леко неразположение и незначителни болки.

 

Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР