Левски загуби предпоследната си контролна среща от лагера в Австрия

...
Левски загуби предпоследната си контролна среща от лагера в Австрия
Коментари Харесай

Отборът на турските емигранти в Мюнхен - новият кошмар на "Левски"

" Левски " загуби предпоследната си контролна среща от лагера в Австрия с 0:4. Съперник беше " Тюркгюджю-Атаспор " - тази вест бързо обиколи спортните уеб сайтове и беше дълго дискутирана. Всъщност това е клуб от четвърта дивизия на Германия, макар че името не го подсказва.

Как един тим, играл най-вече при дилетантите, който се събира да тренира единствено 3 пъти в седмицата, тъй като няма личен стадион, победи 26-кратния първенец на България?

Треньорът Петър Хубчев изясни загубата с стартирането на юношите. Съперникът обаче продължава да наподобява неугледен, макар солидната си история.
Тим от четвърта дивизия на Германия разпиля " Левски " (ВИДЕО) "Сините " паднаха с 0:4 от "Тюркгюджю-Атаспор "
Всъщност клубът е учреден преди 44 години. През 1975 година турските емигранти в Мюнхен вземат решение да дадат началото на " Турска мощ " (или " Тюрк Гючю " ). До 1983 година момчетата в тима - напълно от турската диаспора в Мюнхен, играят на аматьорско равнище, най-вече за наслаждение. След това по-заможните предприемачи стартират да влагат пари, като задачите се трансформират фрапантно. След като построява имидж на един от най-силните аматьорски клубове в региона, локалните, както и играчите, стартират да мечтаят за професионален футбол. Само с емигранти и техните наследници не става! В тима стартират да идват и немски младежи, футболисти, отхвърлени от отборите в по-високите дивизии.

Снимка: Instagram

С повишаването на успехите и задачите, феновете обаче понижават. Причината частично е и в... малкия екран. В Германия стартират да се излъчват турски канали, а емигрантите да наблюдават изявите на своите обичани " Фенербахче ", " Бешикташ " и " Галатасарай ". Футболът от аматьорските дивизии към този момент не е забавен, а и някак си концепцията за тим на турската общественост към този момент се е размила.

В началото на хилядолетието тимът е в рецесия. Обикаля другите дивизии, няма огромни триумфи, няма поддръжка и това води до разпадането му. През 2009 година два клуба на турската общественост в Берлин се сплотяват - " Тюркишер " и " АТА Спор " избират името " Тюркгюджю-Атаспор " с концепцията да възроди остарялата популярност на отбора.

Снимка: Instagram

Днес във фенклуба на отбора членуват 500 души. В последните години той е хегемон при дилетантите в Мюнхен. Не липсват и благодетели, които да отделят задоволително средства за положително показване. Президентът Хасан Киван е главният спонсор. Той има ясни цели - наличие при експертите в Германия.

За момента обаче се задоволява с ролята на третия най-силен отбор в Мюнхен. Преди него се подреждат, естествено хегемонът " Байерн " и " Мюнхен 1860 ".

Големият проблем за решение в " Тюркгюджю-Атаспор " е неналичието на игрище, на което отборът да тренира. В момента футболистите се събират за занятие единствено 3 пъти в седмицата, защото би трябвало да се редуват с " Тюркгюджю ", втория отбор на " Байерн ", юношите до 19 години на 29-кратните първенци на Германия, както и локалния " Хаймщетен ".

Снимка: Instagram

През март 2019 година президентът разгласи, че, макар проблемите, тимът ще се бори за задачите си. За това съвсем целият отбор беше сменен. Треньор е Рейнер Маурер, който е водил и " Мюнхен 1860 ". Повечето футболисти са " издънки " от по-силните клубове, само че пък с опит в трета дивизия.

Мачовете на отбора се посещават приблизително от 300 фенове. Всички те се надяват фантазията на Киван скоро да стане факт - място във втора Бундеслига, нов стадион и още победи.

Е, първата от тях е реалност - против " Левски ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР