Левски загуби първата си контрола от зимната подготовка в Малта.

...
Левски загуби първата си контрола от зимната подготовка в Малта.
Коментари Харесай

Най-малкият проблем на Левски - загуба в контрола...

Левски загуби първата си контрола от зимната подготовка в Малта. " Сините " отстъпiха с 0:3 на локалния първенец Хибърниънс. Поражението единствено по себе си е позорно, без значение дали е в формален или всекидневен мач. Не приляга на гранд като 26-кратните първенци на България да губи по подобен метод от полуаматьорски тим. Колкото и от лагера на отбора и в частност треньорът Делио Роси да тръбят, че резултатите в инспекциите нямат значение, за българския ентусиаст това надалеч не е по този начин.

Самият италианец по никакъв метод не изглеждаше засегнат или угрижен след края на дуела. Специалистът държи на своето, че това за него е било просто една подготовка и компактно следва проекта си за подготовка. В случая Роси ненапълно има право да не прави нещастия от това проваляне. Ако би трябвало да бъде почтен, даже самият аз не чаках Левски да стигне до триумф в този мач. В последните десетина дни играчите са натоварени извънредно доста физически, което несъмнено оказа въздействие. В същото време шампионата на Малта тече сега и Хибърниънс се намира в надалеч по-добра форма от " сините ". Отделно от това, в състава личаха имената на няколко юноши на клуба, за които е повече от ясно, че са доста надалеч от мъжкия футбол. Въпреки това, подобен гласовит пестник от тим от толкоз невисок сан няма по какъв начин и не може да бъде добре признат от никого, обвързван по някакъв метод с Левски.

 Хибърниънс победи Левски с 3:0
Срам! Левски катастрофира челно в Малта, Хибърниънс взе скалпа на " сините "!

Крайно време е Делио Роси да се трогне от протичащото се!

Загубата от малтийския първенец обаче е най-малкият проблем на столичани към този миг. Имало е подготовки, в които Левски е мачкал всичко по пътя си в контролите, а по-късно се е провалял звучно по време на формалните срещи. Пример за това е зимата на 2011 година, когато " сините " надделяха тогавашния съветски гранд Динамо (Москва), а в първия си мач при подновяването на шампионата претърпяха същински крушение против ЦСКА (1:3) на " Герена ". Именно заради тази причина неволите на отбора в провеките бързо ще бъдат забравени, в случай че тимът бъде подготвен за идните борби с " алените " напролет. А точно те биха могли да осмислят сезона на клуба. Реалната и постижима цел за Левски е Купата на България и точно върху спечелването и би трябвало да бъдат ориентирани напъните на спортно-техническото управление отпред с Делио Роси и Асен Букарев.

Задачата на италианеца наподобява сложна. Специалистът би трябвало да промени на правилата си, тъй като Левски не може да продължава да играе този неприветлив футбол, който практикуваше през есента. Веруюто на " сините " е офанзивата и Роси е задължен направи от Левски тим, който печели срещите си с атрактивен футбол. В противоположен случай рискува да загуби и най-големия си бранител в лицето на притежателя Спас Русев.

 Снимка 332765
Източник:

Делио неведнъж съобщи, че отборът има потребност от качествени попълнения на избрани позиции. Това е видно даже за елементарния почитател. Такива все още обаче липсват. Привлечените до момента Аймен Белаид и Станислав Костов изрично не спадат в тази рубрика. Двамата мога да запълват дупки, само че на Левски му е нужен състезател с фикция. Нестандартен футболист, който да умее да взема решение срещи. За подобен бе считан Габриел Обертан, който по една или друга причина не оправдава упованията към себе си. А за това огромна виновност има и треньорът.

 Спас Русев потегля за Малта, персонално ще преговоря за нови в Левски
Спас Русев потегля за Малта, персонално ще преговоря за нови в Левски

Собственикът ще гледа контролата с Волфсбергер

Но да се върнем към селекцията. Роси разгласи, че той задава параметрите на играчите, които желае, а управлението би трябвало да му ги обезпечи. Това на пръв взор наподобява необичайно, само че очевидно италианецът има цялостно доверие на новия мощен човек на " Герена " Асен Букарев, чиято грижа са новите попълнения. На този стадий досегашният асистент треньор не съумява да се оправи с това, което се изисква от него. Буки, вместо да акцентира на прехвърлянията, стартира от ден на ден да наподобява на сътрудниците си от " Армията " и изяснява през ден какъв брой доста били офанзивите против Левски. Предвид методът на ръководство и резултатите на клуба, няма по какъв начин и да бъде по различен метод.

 Снимка 323957
Източник:

До момента всички цели, които новият шеф си сложи, не са изпълнени. Нито селекцията върви по проект, нито играчите с изтичащи контракти са преподписали. Нещо повече, Левски рискува да изгуби двама от най-ярките си гении - Станислав Иванов и Димитър Шейтанов. А виновността, в случай че това се случи, ще е единствено в неопитното управлението.

Предвид гореизложеното, то провалянето на Левски от малтийския Хибърниънс в контрола надалеч не е най-големият проблем на клуба. А следващият провален сезон сигурно ще докара до нова промяна на треньор и шеф...

 От Левски, не от Шекспир: Много звук за нищо...
От Левски, не от Шекспир: Много звук за нищо...

Спас Русев, Делио Роси, Буш, Мапуку, вероятно козирка... И какво от това?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР