Левски стигна до минимален успех с 1:0 при гостуването си

...
Левски стигна до минимален успех с 1:0 при гостуването си
Коментари Харесай

Левски удържа 1:0 срещу Царско село с помощта на 3 греди

Левски стигна до най-малък триумф с 1:0 при гостуването си на Царско село в мач от 17-ия кръг в еvbet Лига. Шестата победа през сезона донесе Билал Бари (42). Тимът, воден от Любослав Пенев, пък бе съпроводен от неналичието на шанс, като на три пъти уцели гредите, само че по този начин и не вкара гол във вратата на Николай Михайлов и записа 10-а загуба.
Левски събра 22 т., само че остана осми, до момента в който " царете " са на дъното с 11.
В идващия кръг Левски приема Ботев Пловдив в събота от 15.00 часа, а Царско село гостува на Арда в понеделник.
Пред празните трибуни на " Алена Царско село " Николай Михайлов (2) направи положително избавяне след изстрел с глава на Лъчезар Балтанов. Секунди по-късно изстрел от отдалеченост на Васил Шопов тресна левия непряк дирек на вратата на Михайлов.
В 14-ата минута Здравко Димитров опита изстрел отвън наказателното поле, само че Янко Георгиев работи несъмнено и мазета в корнер. Шест минути по-късно Иван Горанов пусна добър пас към Димитър Костадинов, само че младокът стреля неопределено. В 27-ата минута Драган Михайлович насочи прекрасен изстрел по земя, само че Янко Георгиев улови топката. В идващите минути Левски владееше самодейността на " Арена Царско село ", само че без да заплаши Янко Георгиев.
В 36-ата минута Димо Бакалов стреля от воле от отдалеченост и топката се отби в десния непряк дирек на гостите.
Три минути преди края на първата част Марин Петков пусна изострен пас в наказателното поле, а Мартин Кавдански не почисти добре и, прати топката на крайници на Димитър Костадинов, който подаде към Билал Бари, а мароканецът матира Янко Георгиев.
В 52-ата минута Иван Горанов центрира в наказателното поле, като този път Кавдански се намеси несъмнено и почисти в корнер, след който Янко Георгиев без проблем улови топката. Вратарят даде началото на контраофанзива на Царско село, която приключи с изстрел на Ален Стеванович, отбил се за трети път в гредата.
В 64-ата минута Любослав Пенев трябваше да извърши насилствена промяна, откакто Христо Попадийн се контузи и бе сменен от Луи Нганиони. В идващите минути двата отбора смъкнаха оборотите, а ситуациите пред двете порти липсваха.
В 71-ата минута Радослав Цонев стреля от директен свободен удар фронтално против вратата, а Янко Георгиев се отличи с положително избавяне с една ръка, а при добавката Димитър Костадинов не съумя да насочи топката във вратата му. Шест минути по-късно влезлият като запаса Борислав Цонев също стреля от свободен удар, само че този път на Георгиев не му се наложи да се намесва след рикошет. При последвалия ъглов удар Здравко Димитров стреля по земя, а стражът на Царско село още веднъж се намеси чудесно, като секунди по-късно направи второ избавяне, отчайвайки Димитров.
В последната минута на постоянното време Лукас Диас стреля от директен свободен удар, Ники Михайлов мазета, а Милчо Ангелов и Миси Мезу си попречиха и нито един от двамата не съумя да направи добавка. В добавеното време Янко Георгиев още веднъж се отличи този път избивайки топката след изстрел на Борислав Цонев от фаул.
Старши треньорът на Царско село Любослав Пенев призна след мача, че когато тимът му не вкарва, не може да има искания.
„ Имаше борба, постарахме се, искахме да се случат нещата в позитивната посока, само че не се получи. Не са отговорни нито гредите, нито пейките. Когато не вкараме, не може да имаме искания “, съобщи той.
„ Перфектен терен. Трябва да поздравим момчетата за отличните условия. Всичко минава през отбелязването на голове. Липсва класа. Нищо повече.
Продължаваме да работим, до момента в който се научим. Аз не се окайвам сега. Разполагам с избрани футболисти и по този начин ще приключим сезона. Продължаваме по метода, по който работим. Когато пристигна зимата, ще огледаме нещата. Задължително би трябвало да има смяна. Това е моето мнение.
Ние се представихме добре, само че би трябвало да затваряме положителните обстановки пред противниковата врата с голове. Създаваме доста и би трябвало да осъществяваме. Аз разгадавам на целия колектив и ще продължим по този начин в идващите два мача “, съобщи някогашният народен селекционер.
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов разяснява дуела по този начин: „ Равностоен мач, който беше отбелязал, той щеше да завоюва мача. Имаше равновесие, никой не превъзхождаше съперника. Въпреки тежките условия, стана добър мач. В началото като започнах отпред на Левски споделих, че първата задача е да си оправим играта в отбрана. Все още имам забележки, само че имаме прогрес при играта ни в отбрана.
Дай Боже, напълно върху мен да е напрежението, а да не е върху футболистите. Като млад треньор също имаше напрежение върху мен, привикнал съм, по-късно като се справях добре, напрежението понижа. Аз нямам проблем с напрежението. Проблемът на Левски беше, че тимът прекомерно елементарно губи самочувствие. Аз желая това да се промени. Аз дефинирам състава. Мои са решенията. Имаме гъста стратегия и по тази причина стана по този начин “, сподели Мъри за оставянето на Борислав Цонев на аварийна пейка.
„ Колкото и да е неприятно времето, постоянно е по-приятно като има почитатели на стадиона. След по-малко от 3 дни следва мач с Ботев Пловдив и би трябвало да се възстановим и да се подготвим за него, тъй като теренът през днешния ден беше тежък. С всеки минал кръг формата ни се усъвършенства “, добави Мъри
Вратарят на Левски Николай Михайлов съобщи, че успеха против Царско село е жизненоважна за „ сините “.
„ Много тежко беше, виждате какво е времето, да не приказваме за терена. В избрани обстановки имахме късмет. Успяхме да създадем поредна суха мрежа, което ме радва. Нямахме толкоз доста положения, само че значимото, че този път успяхме да вкараме гол и да спечелим. Жизненоважни три точки спечелихме. В последните мачове макар положителната игра в отбрана, в нападателен проект ни куцаха някои неща.
Сега се концентрираме върху мача в събота. Последен мач на " Герена ", да се надяваме, че ще спечелим. Чувствам се доста добре. Стиковаме нещата със отбраната. Целият тим се хвърли в отбрана. Когато отбележиш един гол, е задоволително за трите точки, което е значимо за нас. Тук е негостоприемно теренче. За мен това не е естествен професионален мач. Дисциплината в тима е огромна след идването на Станимир Стоилов. С всяка минала седмица, с всеки минал мач се опитваме да се развиваме. Всеки дава всичко за положителното показване на Левски. Борим се да бъдем в топ 6 и да спечелим купата. Тези три точки са жизненоважни за нас “, сподели синият капитан Николай Михайлов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР