Левски стартира лятната си подготовка, а преди официалното занимание днес

Левски стартира лятната си подготовка, а преди официалното занимание днес ...

Делио Роси: Ще намерим по-добри играчи от Прохазка и Панайотов.


"Левски" стартира лятната си подготовка, а преди официалното занимание днес наставникът Делио Роси даде специална пресконференция, на която внесе яснота около случващото се с тима. Италианецът отново избегна големи обещания за титла, като единствено афишира желанието си за много качествена работа и борба във всеки един мач.

Новината от лагера на "Левски" е, че договорът на сърцатия халф Васил Панайотов няма да бъде подновени от 1 юли той няма да носи синия екип. Роси заяви, че на Прохазка и Панайотов ще бъдат намерени по-добри заместници."Това, което всички правят за една година в личния си живот, аз трябваше да го направя за една или две седмици. Изобщо не съм си починал по време на ваканцията. Ще си почина, работейки за "Левски".

"Вече съм по-наясно със ситуацията в клуба и отбора. Познавам много по-добре моите футболисти. Може би след времето ни на всеобща работа, ние трябва да започнем от хубавите неща, които направихме и да подобрим тези, в които не бяхме на висота. Мисля, че през втората част на първенството, "Левски" се подобри, при това доста. Трябва да наваксаме "дупката", която остана между нас и първите два тима в класирането".
Делио Роси пред "Times of Malta": Искам да оставя следа в "Левски" Моята филосфия е работа, работа и само работа, заяви италианският треньор
"На мен ми е странно, че ми задавате същите въпроси като преди година. Мисля, че сте ме опознали. Нищо не коства на никого да каже, че ще се бори за титлата. Аз съм сериозен човек. Ще се опитам да подготвя нещата, а след това да ги кажа. От мое име ще направя всичко по силите си, за да се представим по по-добър начин от предходната година. Приоритетът е добро представяне в Лига Европа. Преди 12 юли, ще говорим само за това. От 20 юли пък вече ще мислим и за шампионата".

"Винаги съм мислил, че треньорите са важни, но в един по-дълъг период винаги печели отборът с по-добри футболисти. Реал (Мадрид) нямаше да спечели три поредни Шампионски лиги, ако постоянно сменяше своите треньори. Не трябва да говорим за количество, а качество. Не са ни нужни много нови. Мисля, че двама-трима нови футболисти, биха могли да променят качеството на целия отбор".
Снимка: Lap.bg
"Това, което видях в България е, че тук всички искат моментални резултати. Стратегията се уповава на факта дали си победил в последния кръг или не. Това не са моите разбирания. Ако няма поне минимална стратегия е възможно да побеждаваш, но не и редовно. Никога не съм се оправдавал. Много пъти съм поставял своето лице най-отпред. Никога не съм говорил за съдии или късмет".

"Хубаво е, че хората харесват Прохазка и Панайотов. Съжалявам, че Роман си тръгва, а договорът на Панайотов не се подновява. Те ще бъдат заменени с футболисти, които са по-добри от тях. Не сме наясно с едно нещо. Няма незаменими. Нито пък и треньорът. Аз не съм политик. Те правят много обещания, но аз не съм такъв. Не съм продавач на мечти, обещавам само работа!".

Източник: btvnovinite.bg