Левски спечели шеста победа от началото на сезона като надигра

...
Левски спечели шеста победа от началото на сезона като надигра
Коментари Харесай

Икономична победа над "Черно море" върна "Левски" в тройката

" Левски " завоюва шеста победа от началото на сезона като надигра с минималното 1:0 " Черно море " на своя " Георги Аспарухов ". Традицията варненци да играят мъчно на " Герена " се резервира, като към този момент 59 години отборът няма турнирна победа над сините. Единственото попадение за " Левски " означи Давид Яблонски, който вкара четвъртия си гол за сезона.

" Мисля, че стояхме много по-добре от нашия съперник, имахме доста обстановки и такива мачове би трябвало да се печелят доста по-лесно, не да треперим до самия край, тъй като задатъкът ни е единствено един гол. Има много неща, които би трябвало да се усъвършенстват, най-много при завършващата фаза, през днешния ден играхме по-бързо, както ми се желае, само че има върху какво да се работи ", сподели след дуела Делио Роси.

Срещата не стартира по никакъв начин добре за столичани, откакто още в 11-ата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа. Мариян Огнянов беше повален от Васил Панайотов и Жерсон Кабрал в наказателното поле и съдията Станислав Тодоров уточни бялата точка. Георги Илиев застана зад топката, само че стреля в средата, а Божидар Митрев усети това и не се хвърли, като елементарно улови изстрела.

 Георги Илиев изпусна дузпа в 11-ата минута.
© LAP.bg

Георги Илиев изпусна дузпа в 11-ата минута.

Пропуснатата дузпа повлия на самочувствието на варненци и в идващите минути те рухнаха. Жорди Гомес удари греда от фаул, а малко по-късно " Левски " стигна до гол. Яблонски се оказа най-съобразителен при един корнер и чукна топката в мрежата зад Емил Михайлов.

До края на първата част " Левски " беше по-активния тим, като " Черно море " опита да отговори с експанзия и повече борба, само че нямаше чисти положения пред Божидар Митрев. За сметка на това сините действаха с по-голяма убеденост, само че пропуски направиха Обертан и Серджиу Буш.

След почивката обстановката не се промени, като " Левски " смъкна малко оборотите, а нови голове не паднаха. " Загубихме поради един корнер, а дори мисля, че не трябваше да е корнер. Получи се някакъв подслон на наш играчи и ни вкараха. Топката излезе в навън, а съдията даде корнер. Мисля, че и дузпата повлия, тъй като загубихме убеденост. Поздравявам момчетата за труда, който поставиха на " Герена ". Аз обаче съм сигурен, че с тази убеденост и такава неотстъпчивост мъчно ще ни преодоляват другите тимове ", сподели треньорът на варненци Емануел Луканов.

Той не упрекна капитана Георги Илиев, като изясни, че всеки може да изпусне дузпа. " Той е взел такова решение и ние го почитаме. Ако вратаря се хвърли топката ще влезе в средата, само че се случва ".

Успехът върна " Левски " на третото място в класиранто, като сините към този момент имат 21 точки, с една повече от " Верея ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР