Левски София започна годината със значим трансфер. До края на

...
Левски София започна годината със значим трансфер. До края на
Коментари Харесай

Новото попълнение на Левски: Ще се борим за първото място!

Левски София стартира годината със важен трансфер. До края на сезона екипът на мъжкия тим ще носи холандския национал Даан Ван Харлеем. 28-годишният разпределител направи няколко тренировки с отбора и през днешния ден се чака да бъде картотекиран за Суперлигата. Ван Хаарлем ще направи формален дебют за „ сините” при гостуването на Добруджа 07 за купата на България. Двубоят е на 8 януари от 18,30 ч в зала „ Добротица”, а спечелилият ще се класира за финалите в Монтана (12 – 14 януари).

Холандският национал даде и първото си изявление за формалния уебсайт на Левски София www.levskivc.bg и формалната страница във фейсбук.

- Даан, по какъв начин се чувстваш в новия си клуб?
- Много добре, всичко е ужасно за момента. Срещнах доста готини момчета в тима и получих положително посрещане. Нивото на тренировките е високо, това ми харесва.

- Какви са твоите упования и цели в Левски София?
- Все още е мъчно да кажа, тъй като не знам какво е равнището на останалите тимове в лигата. Мога единствено да се доверя на преценката на старши треньора Владимир Николов и най-опитния играч Смилен Мляков, с който разговаряхме на тази тематика. Моята персонална цел постоянно е била да надвивам, тъй че тук няма да е друго. Надявам се да ставаме все по-добри с всеки минал мач и за какво да не се борим и за първото място?

- Как се стигна до прехвърлянето и трябваше ли ти време, с цел да решиш да дойдеш в България?
- Да, откакто получих предлагането, се позамислих малко. Не за друго, а тъй като е надалеч от вкъщи ми. За мен обаче е значимо да играя, защото следващата година има международно състезание и се надявам още веднъж да бъда част от националния тим. Тук ще упражнявам добре и ще вземам участие в мачове против равностойни тимове, които постоянно е значимо. Идването в Левски София бе най-хубавото решение за мен, това е огромен клуб, спечелил много трофеи в България. Миналата година мъжкият тим не се е показал толкоз добре, само че нека с моето идване нещата да се трансформират.

- Левски София игра против холандския Орион, само че не съумя да го в профил. Гледа ли някой от мачовете за Challenge Cup?
- Не, тъй като по същото време бях на тренировки. Моята кариера стартира от Орион, там отраснах като играч преди да отпътува за чужбина. Щеше да е добре в случай че Левски София, само че в този момент би трябвало да гледаме към идните провокации.

- Как ти се коства София?
- Първите ми усещания са доста положителни. Тук има всичко, уповавам се да опозная града в идващите месеци. Харесва ми това, че има планина в непосредствена непосредственост. Знам, че имате и други хубави градове, които ще видя като пътуваме с тима.

- Играл ли си против националния отбор на България?
- За страдание, към момента не. Знам обаче, че имате доста мощен тим, който е на топ равнище и може да победи всеки. Вашите играчи вземат участие в елитната група на Световната лига, до момента в който Холандия е във второто равнище. Догодина ще участваме на международното състезание, тъй че може и да се срещнем, знае ли човек.

- Откакто си тук живееш в един апартамент с другия чужденец на тима Евгений Баннов. Как се разбирате с него?
- Всичко е наред. Той доста ми оказва помощ, тъй като не разбирам езика, а кирилицата ми е неразбираема. Евгений обаче се оправя и му оказва помощ бързо да се приспособявам. Хубавото е, че съвсем всички в тима приказват британски.

- Какво би споделил на почитателите на Левски София?
- Надявам се да ни поддържат, а ние ще дадем всичко от себе си да ги зарадваме.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР