Левски си поставя високи цели напролет и за да ги

...
Левски си поставя високи цели напролет и за да ги
Коментари Харесай

Драган Михайлович пред Efirbet: Левски ще опита да печели всеки мач


Левски си слага високи цели през пролетта и с цел да ги реализира, би трябвало да демонстрира добър и печеливш футбол и неизменност. Един от тези, които са призвани да върнат блясъка на „ сините “ е Драган Михайлович, поливалентен футболист, който на този стадий е незаместим като десен защитник. С дейната си игра по фланга, тъничък комбинативен нюх и разпределяне за синята идея, Драган разумно печели и благосклонностите на ентусиастите.

В особено изявление за Драган Михайлович разкрива с какво е трансформирал Левски Станимир Стоилов, до каква степен може да стигне тима през този сезон и какъв футбол ще играе.

- Драгане, благодаря, че приехте поканата ни за диалог. Как се чувствате след зимната подготовка?

- Бих споделил супер. Настроението, както моето, по този начин и това на съотборниците ми, е приповдигнато, защото организирахме една пълноценна подготовка при положителни условия и на положителни терени.

- С какво Станимир Стоилов съумя да промени отбора и да стабилизира играта и резултатите му?

- През последните 6 месеца той направи по този начин, че да сме компактни на терена, а в този момент в Турция имахме време да поработим за тактичност и проект за игра, както и да продължим да сме по-компактни.Имахме време и да се подобрим физически. Така че, в случай че презпървите шест месеца под управлението на господин Стоилов ние сме имали една добра подготовка, в Турцияпродължихме да работим всички дружно, с цел да имаме по-компактен тим,а и в този момент разполагахмес задоволително време ибеше доста по-лесно да работим, тъй като я имаше основата.Мисля, чесе подобрихме в два аспекта - физически и тактически.

- Какъв Левски очаквате да виждате през пролетта?

- По-добър Левски във всяко едно отношение. Ние ще опитаме да печелим всеки мач, защото към този момент сме по-уверени.Искаме да запишем колкото се може по-високо класиране.

- Готови ли сте да се преборите за топ 4?

- Да.Аз считам, че другитепретенденти за четворката не са по-силни от нас. Отделно сме единствено на 6 точки, а и с усъвършенстваната игра на Левски, която чакам да виждам, имаме действителни шансове да финишираме зад първите два тима.

- Кои ще са най-сериозните ви съперници за четворката?

- Ботев (Пловдив) e добър тим, само че ние би трябвало да сме по-добри от тях. Същото се отнася и за Черно море,както и за Локомотив (Пловдив). Но мисля, че в случай че Левски демонстрира това, което може,ще е подвластен от самия себе си. Малко би трябвало да подобрим офанзивните си дейности и след това в плейофите да създадем всичко допустимо да спечелим и против Лудогорец,и против ЦСКА.

- Левски е без трофей от 13 години. Ще прекъснете ли тази серия, като вдигнете Купата през май?

- Ще дадем всичко от себе си, с цел да го реализираме.

- Вие се сте повсеместен футболист, само че на кой пост се чувствате най-добре на терена?

- Играл съм преди в средата на терена и това ми харесваше, защото имах опция да играя повече с топката. Това бе позицията, откъдето потегли кариерата ми, само че по този начин се случи,че започнах да играя като десен краен бранител, и върша положителни неща на този пост.Но за мен не е толкоз проблем къде играя. Най-важное да давам своя своя принос за тима и да му оказвам помощ да извършва задачите си.

- Какво е главното, което изисква от Вас треньорът Стоилов?

- Да съм нападателен с топката и да играя решително. Г-нСтоилов желае от всички нас експанзия, да владеем топката и когато я изгубим, да си я връщаме по на-бързия метод.Тези визии за футбола съответстват с моите.Левски желае да има надзор върху топката и играта, и когато има топката, да знае какво да прави с нея.

- Какво е възприятието да играеш за Левски?

- Усещането да съм част от Левски е велико. Мисля, че всеки състезател, когатодойде в подобен клуб, би трябвало да си даде сметкакъде се намира. Аз пристигнах преди година и ми трябваше малко време даго осъзная. Левски има доста отдадена аудитория и правилни почитатели.

- С кои Ваши съотборници се разбирате най-добре на терена?

- Генерално с Георги Миланов, койтое от моята страна, играя достаи с Ради Цонев, с Билал Бари, с който сме другари отвън терена.Но най-важно е да имам синхрон с останалите бранители и да не вършим неточности. В нападателен проект сигурно с Георги Миланов съчетавам най-добре.

- Къде е силата на този Левски?

- Вкомпактното напредване на теренаи положителната организация на игра.Показахме това по време на другарските мачове в Турция, в коитобяхме много компактни и нападателни, имахме топката и използвахме всяка опция даатакуваме.Лицето на Левски би трябвало да бъде това, което демонстрирахме срещуБотев(Пловдив) предходната есен. Левски би трябвало да е нападателен тим,който не дава елементарно топка на противника, да постанова по-високо движение на игра, да пресира сполучливо и да печели мачовете си.

- Левски ли е най-хубавият тим, за който сте играли и в случай че зависи от Вас, бихте ли останали по-дълго на „ Герена “?

- Катосе има поради публиката, сигурно е той.Не бях виждал до момента последователи да дават на футболисти толкоз любов и топлота. Това ни задължава да подобряваме играта си и да се изкачим по-нагоре в класирането. Аз и фамилията ми се усещаме прелестно тук, в случай че зависи от мен бих останал колкото се може по-дълго, само че знаете, че във футбола няма нищо несъмнено. Ще забележим какво ще стане през юни, в този момент мисля единствено за пролетта и за задачите, които Левски преследва.

- Като гледате какъв футбол се играе в България, измежду кои европейски шампионати нареждате нашето?

- По българските терени има обичайно качество, само че би трябвало да се вдигне темпото на игра.Сега то е малко по-ниско, да кажем от Швейцария да вземем за пример.Генерално младите български играчи имат качества, само че темпототрябва да се вдигне и да се играе по-бързо. Видяхте ЦСКА и Лудогорец какви положителни и солидни тимове срещат в Европа, а и какъв брой по-напред са те във физическо отношение.

- Какво бихте споделили на почитателите на Левски?

- Преди всичко да бъдат здрави, тъй като виждате в какви времена живеем, и да имат триумфи в персонално и професионално равнище.Заедно желая да изживеем хубави моменти с тях – да се върнем в Европа и следващата година да се борим за купата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР