Левски си осигури второ попълнение за новия сезон, след като

...
Левски си осигури второ попълнение за новия сезон, след като
Коментари Харесай

"Левски" привлече сина на Йорданка Донкова

" Левски " си обезпечи второ попълнение за новия сезон, откакто подписа контракт за 2 години с Живко Атанасов (29 г.). Централният бранител преговаряше от няколко дни, а през днешния ден мина сполучливо и медицински прегледи.

Атанасов, който е наследник на олимпийската шампионка в бягането на 100 м с трудности Йорданка Донкова, идва при " сините " като свободен сътрудник, откакто разтрогна с италианския третодивизионен " Катандзаро ". Преди това той игра на Апенините за други два клуба от Серия С -  " Юве Стабия " и  " Витербезе " (Кастрензе). Бранителят е юноша на " сините ", само че няма записан формален мач за първия отбор. От " Левски " е бил преотстъпван на " Чавдар "  (Бяла Слатина) и " Септември "  (Симитли). Атанасов обаче развива качествата си, откакто минава в " Черно море " през лятото на 2012 година През 2015 година той подписва със " Славия ", само че след къс престой там стартира италианския си интервал.

С привличането му " Левски " съблюдава политиката си да залага на попълнения, които и преди са били в " Левски ", с цел да бъдат съпричастни на " синята " концепция и да демонстрират схващане към проблемите в клуба. Преди Атанасов бе притеглен халфът Орлин Старокин. Преговаря се и с национала Борислав Цонев, който до момента игра за хърватския " Интер " (Запрешич).

В същото време  " Левски " е стартирал диалози и за продажбата на Станислав Иванов в " Спортинг " (Лисабон) , заяви Gong.bg. Тази заран португалският състезателен вестник " Рекорд " заяви, че клубът от Лисабон е предложил 500 000 евро за 21-годишния юношески национал. Иванов притегли вниманието със мощния си минал сезон, в който записа 27 мача и 9 гола в шампионата, и съумя да се наложи като титуляр.

Според " Рекорд ", от " Левски " са поискали в началото 1 млн. евро за своя футболист, само че договорка най-вероятно ще бъде подписана на много по-ниска стойност. Станислав Иванов е един от футболистите, от чиято продажба в " Левски " се надяват да попълнят бюджета си. Както е известно, се чака до дни капитанът Иван Горанов да бъде трансфериран в белгийски клуб. Интерес има още към Паулиньо, Найджъл Робърта и Холмар Ейолфсон.

За момента обаче нито една продажба не е осъществена и в " Левски " имат огромни проблеми за обезпечаване на средства за действието на клуба. Все отново през вчерашния ден футболистите и треньорското управление получиха по една заплата. Това обаче предизвика въпрос от страна на председателя на Националния клуб на последователите (НКП) на " Левски " Степан Хиндлиян, който изрази неразбиране за какво се крие източникът на средствата за това заплащане . " Наско Сираков няколко пъти се обявява като поръчител за бистрота. От информацията за платените заплати в " Левски " излиза наяве, че произходът на средствата е строго защитавана загадка. Любопитна история ", написа Хиндлиян във " Facebook ".

Отговорът от страна на акционер №2 в " Левски " и член на Надзорния съвет Константин Папазов обаче не внесе огромна изясненост. " Феновете имат право на питат. Предполагам, че управлението ще отговори на този въпрос. Но има и конфиденциалност. Някои компании не желаят да излизат обществено и да се разкриват, че оказват помощ на " Левски ", тъй като след това биват атакувани. Точно, тъй като оказват помощ на " Левски ". Няма нищо неприятно при нас, всичко е транспарантно. Щом Наско е споделил, че ще избави " Левски ", значи ще го направи ", разяснява Папазов пред " Топспорт ".



 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР