Левски ще загуби своя лиценз за европейските клубни турнири, ако

...
Левски ще загуби своя лиценз за европейските клубни турнири, ако
Коментари Харесай

Петър Ганев: "Левски" ще загуби своя европейски лиценз

" Левски " ще загуби своя лиценз за европейските клубни шампионати, в случай че до 2 седмици не бъдат погасени настоящите отговорности на клуба, които възлизат на повече от 1 млн. лв.. Това предизвести претендентът на почитателите за член на Надзорния съвет на клуба - Петър Ганев. Той беше посетител в предаването " Тази заран ".

" Другото значимо е настоящото положение, а то е такова, че " Левски " най-вероятно след две седмици ще загуби своя европейски лиценз. Това е нещо, което последователите би трябвало да знаят. До края на месец юни, с цел да се резервира европейският лиценз, защото сме в мониторинг и на всеки 3 месеца има отчет към УЕФА, би трябвало да изплатим всички настоящи отговорности, които бяха насъбрани по време на ковид, когато спонсорът ни беше неразрешен, притежателят отиде в Дубай. В " Левски " имаше огромно закъснение на заплащането. Точна сума е мъчно да се каже, само че да кажем, че е 6-цифрена, не е дребна. Ако това не се почисти в идващите 2 седмици, най-вероятно " Левски " ще изгуби европейски лиценз и няма да може да играе в евротурнирите ", сподели Ганев.
" Левски " задлъжня към Национална агенция за приходите с над 5 млн. лв. Изплащането на отговорностите е основно за приемане на лиценз
" Сините " имат съвсем 24 млн. лв. отговорности, като би трябвало да платят 1,8 млн. лв. на играчите и личния състав. Сумите бяха оповестени от новия мажоритарен притежател на отбора - Наско Сираков, по време на първата му конференция на този пост. Голмайстор номер 1 в историята на " Левски " закупи 86,6% от акциите на отбора от някогашния притежател Георги Попов - доближен до досегашния финансов покровител на отбора от стадион " Георги Аспарухов " Васил Божков. Двамата са в Дубай, откакто българската прокуратура им повдигна редица обвинявания.

Снимка: Lap.bg

Самият Сираков съобщи, че ще съобщи 35% от акциите на баскетболния треньор Константин Папазов, а за себе си ще остави 51%.
Наско Сираков трансферира 35% от " Левски " на Тити Папазов (ВИДЕО) Дълговете на клуба сега са близо 24 милиона лв.
Петър Ганев беше определен за представител на почитателите, като неговата кандидатура за член на Надзорния съвет - органът, който следи за финансовото положение на клуба, би трябвало да бъде гласувана на 17 юли.

" Предложението е на Тръст " Синя България ", гласувано от техния Управителен съвет, и по всичко проличава - признато от господин Сираков. Благодаря на Тръста, че ме номинира, което е огромна чест и доверие към мен, надлежно и отговорност на моята глава. Съгласих се, защото съм оптимист, че " Левски " за първи път има късмет да се отърве от всички зависимости. Това чувство преди го нямаше. Знаете, че Тръстът е взел участие и в Управителния съвет и се е срещал със притежателите, които се променяха след това. Сега ми се коства, че последователите малко се успокоиха, че влиза някой с подготвен проект, с подготвена спогодба някакви контракти скрити, щом се смени собствеността, да се покажат. Това го няма. Отговорността падна на Наско Сираков, акциите са в него. Това беше добър излаз на фона на другите възможности акциите да са по някакви летища или в касата на клуба без ясна благосъстоятелност. От там нататък е борба на всички левскари да се измъкнем. Няма нищо квалифицирано подмолно, което да реши казуса ", съобщи Ганев и добави:

" Зависимостите бяха забележими - непрекъснати финансирания през дарения, през заеми. През политическо заиграване, чиято кулминационна точка беше точно разнасянето на акциите напред-назад. Преди, когато сме влизали в диалози със притежатели, решаващи фактори в клуба, постоянно е имало чувство, че има още нещо. Вчера имахме среща със Сираков, Тити Папазов и Павел Колев. Аз не останах с чувството, че има нещо отвън тази стая "

Снимка: Lap.bg

В момента " сините " са в тежко финансово положение, като от началото на 2020 година се устоят най-вече с дарения и продажба на билети и почитател продукти. Футболистите не са получавали заплати от няколко месеца и имат право да изоставен " Левски " когато и да е.

Клубът е и без главен спонсор, откакто измененията в Закона за хазарта засегнаха компанията за лотарийни игри, благосъстоятелност на Божков.

" В дълготраен проект картината не наподобява толкоз черна, защото " Левски " е освободен от контракти и тежести от приходоизточници - име на стадиона, какво написа на гърба, на гащетата, на паната на стадиона. Всички позиции за реклама са отворени. Преди имаше контракт за 3 години напред, а парите бяха изхарчени. В момента всичко това е свободно и има доста капацитет, в случай че последователите и бизнеса повярват, че " Левски " е тръгнал по различен път. Краткосрочен е въпросът по какъв начин това може да се задейства до края на сезона, до момента в който има мачове. " Левски " има екип, на който нищо не написа. Ако някой вижда късмет да си постави името на фланелката на " Левски " за оставащите няколко мача от сезона, това е неговият метод да го направи. За цялостен сезон е доста по-скъпо. В момента има късмет всеки да влезе и да помогне на тима ", оптимист е Ганев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР