Левски ще трябва да привлече двама централни защитници през зимния

...
Левски ще трябва да привлече двама централни защитници през зимния
Коментари Харесай

Левски купува двама централни защитници

Левски ще би трябвало да притегли двама централни бранители през зимния трансферен прозорец. Очертават се огромни промени в сърцевината на отбранителната линия, откакто се разбра, че Давид Яблонски е доста покрай това да напусне клуба, написа " Тема Спорт ". От " Герена " нямат никакво желание да подпишат продължение на контракта му при непостижимото изискване - месечна заплата от близо 40 000 лв.. Това е тъкмо два пъти повече от настоящето заплащане на бранителя - 10 000 евро. Голям коз при договарянията е фрапантно спадналата форма на Яблонски. Тази есен той е надалеч от това, което показваше до неотдавна - бе постоянен дирек в отбрана, а при включванията при офанзиви и статични положения постоянно бележеше голове.

На този стадий сътрудниците на чеха не отстъпват от равнище 20 000 евро, а от " Герена " не са съгласни да вдигнат сегашните 10 000 евро с повече от 50%. За съпоставяне: Холмар Ейолфсон сега получава много по-голяма заплата от Яблонски.

Освен това шефовете на " сините " считат, че правосъдните проблеми на играча може да се задълбочат и да попречат на пълноценното му присъединяване в тренироъчния развой и мачовете. Той е намесен в скандал с уговорени мачове преди години. Така че към този миг ситуцията е такава, че съвсем несъмнено Левски ще продаде Яблонски през зимната пауза, с цел да не го изпусне без пари в края на сезона.

Друг централен бранител - Аймен Белаид, също няма да получи предложение за нов контракт. Той е благосъстоятелност на " сините " до лятото на идната година.
Първа лига 17 кръг, събота 1 декември  Левски 17:30  Дунав
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР