Левски ще посрещне Динамо Киев в приятелски мач в София,

...
Левски ще посрещне Динамо Киев в приятелски мач в София,
Коментари Харесай

Левски играе срещу Динамо Киев благотворително за Украйна

Левски ще посрещне Динамо Киев в другарски мач в София, като датата на мача ще бъде 17-и или 18-и май. Това стана ясно от програмата на украинския гранд за благотворителното турне, която бе оповестена от румънските медии.

А Левски се подрежда паралелно до тимове като Борусия Дортмунд, Айнтрахт Франкфурт, Рен, Базел, Аустрия Виена, Динамо Загреб и ЧФР Клуж, които са дали единодушието си да играят против най-популярния клуб в Украйна. Тези срещи ще бъдат с благотворителна цел, като събраните средства от тях ще бъдат изпратени на нуждаещите се в Украйна.

Обиколката на Динамо Киев из Европа обаче сътвори и скандал в Украйна. От клуба отхвърлят да пуснат националите си на лагер общ брой на Украйна, който е очакван да стартира на 29 април в словенската столица Любляна, като подготовка за решителния бараж с Шотландия за квота за Световното състезание в Катар в края на 2022 година, който е очакван за 1-ви юни.

Румънският треньор на Динамо Мирча Луческу обаче е уверен, че украинските национали ще бъдат доста по-добре готови, в случай че останат в клубните си тимове. Президентът на клуба Игор Суркис съобщи, че няма никакви учредения да не му има вяра. Селекционерът на украинския отбор Олександър Петраков обаче желае да има разполагаем всичките си избраници, което основава напрежение.

Динамо Киев има 12 национални състезатели, само че държи да ги пусне не на 29 април, а на 23 май - дата, посочена от ФИФА. Динамо бе първият украински тим, който получи особено позволение футболистите му да изоставен страната, защото всички украински мъже до 60 години би трябвало да са мобилизирани поради войната с Русия.
ТЕМА преди 43 минути 244 преди 45 минути 291 преди 55 минути 722
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР