Левски ще посрещне дербито с ЦСКА като лидер в шампионата.

...
Левски ще посрещне дербито с ЦСКА като лидер в шампионата.
Коментари Харесай

Синя победа срещу ЦСКА в неделя - повече от вероятен сценарий

Левски ще посрещне дербито с ЦСКА като водач в шампионата. Въпреки заслужената рецензия, която " сините " трябваше да изтърпят през последните седмици, селекцията на Петър Хубчев методично прави своята работа. Е да, блясъкът в дейностите на вековниците несъмнено липсва , само че на този стадий трупането на точки като че ли е най-важното нещо за работещите на " Герена ".
 Стефан Аладжов: Който удари в дербито, удря два пъти
Стефан Аладжов: Който удари в дербито, удря два пъти

" Плюс за Левски е, че Тиам ще се върне за ЦСКА "

Съперничеството с ЦСКА идва в доста внимателен миг . Битката за купата още не е по този начин блестящо изразена, само че с оглед проблемите на Лудогорец и неуверените изяви на " армейците ", Левски тъкмо в този момент ще би трябвало показва своята мощна поръчка за златните медали . И не приказваме единствено за мача в неделя. След това хората на Хубчев ще мерят сили с Черно море и Славия , които както по традиция знаем, са безпределно неуместни за тях противници.
 Снимка 434257
Източник:

Седем точки от към този момент гореспоменатите три срещи ще бъдат неоспорим отзив за позитивната посока , към която левскарите страхливо се стараят да поемат. Всичко под кота 7 т. пък ще бъде възприето като неуспех, а от това най-вече още веднъж ще пострада старши-треньорът.

Но към коя от двете крайности ще залитнат " сините "?

Ако погледнем чисто статистически, Левски е тимът с най-вече победи в efbet Лига. Направи реми с " царете " на хиксовете Етър и по-късно загуби тежко от Берое, като там и играта на столичани беше под всякаква рецензия. В този мач бяха позволени 3 гола, а общо до момента грандът е инкасирал 5 в своята врата при маркирани 15. Зложелателите биха споделили, че програмата на " сините " е лесна и заради този факт тимът е в тази удобна позиция.

Да, само че всички видяхме, че въпреки и считани за новобранци, отбори като Царско село и Дунав към този момент сервираха няколко изненади в шампионата. Не могат да бъдат омаловажени и триумфите над пловдивските Ботев и Локомотив.
 Левски за Тауата: Нито сме го виждали, нито сме го чували!
Левски за Тауата: Нито сме го виждали, нито сме го чували!

Защитникът на Айнтрахт надали ще пристигна на " Герена "

Всичко това може да ни бъде насочна точка за изказванието, че в случай че не друго, то Л евски ще влезе в ролята на лек любимец против ЦСКА. Оттук идва и идващият въпрос - могат ли вековниците да защитят това преимущество и с футболни причини?

По-скоро, да.

В момента Левски има тим. И под тази дума разбирайте колектив , който умее да компенсира някои свои грешки, консолидирайки се в една отлична сплав. В селекцията на Петър Хубчев виждаме себераздаване и съблюдаване на тактически инструкции. Засега неналичието на класа съумява да бъде обезщетена. За това оказват помощ типични биткаджии като Живко Миланов, Иван Горанов и Мартин Райнов , които с някой различен шпагат могат да " възпламенят " фитила и на своите сътрудници.
 Снимка 419292
Източник:

В защита Янис Каргас и Нуно Рейш към момента се напасват мъчно един към различен . Макар и да имаше неприятни моменти в тяхното партньорство, би трябвало да отчетем и хубавите такива, като да вземем за пример семейството с Локо (Пд), в което двамата бяха непробиваеми и печелеха съвсем всяка една противоречива топка със съперниковите нападатели . Дербито може да бъде извоювано, единствено в случай че гъркът и португалецът " не помнят " за досадните си неточности, които вършат най-малко по един път на мач . За тях като че ли въздейства благотворно и идното цялостно завръщане на Холмар Ейолфсон, поради който един от дуото ще би трябвало да седне на аварийна пейка.
 Левски се прицели в Давид Малембана от Локомотив (Пловдив)
Левски се прицели в колос от Локо (Пд)

Футболистът няма да тежи на " сините " с непознат паспорт

Халфовата линия на Левски към момента страда от липса на задоволително креативност . Мартин Райнов и Илия Юруков не са хората, които могат да разсекат дадена защита с извеждащ пас. Двамата обичат да играят на несъмнено, като по-често ще ги забележим да връщат топката обратно, в сравнение с да провеждат офанзива. И до момента в който Райнов лекичко " прекара " този проблем, то това се ускорява при Илия Юруков. Талантът е очевидно обезверен след грешките си в мача с Берое, когато имаше виновност за част от головете на старозагорци. Хубавото в тази ситуация е, че треньорският щаб на Левски засвидетелства религия в неговите качества, пускайки го в игра и против Локо (Пд).
 Снимка 440026
Източник:

И по този начин с оглед казаното за гореспоменатите и травмата на Хали Тиам, като че ли най-важният човек в халфовата линия на " сините " се трансформира Филипе Нашименто . Нещо много изненадващо предвид на това, че допреди 25 дни, никой не го броеше за жив. Португалецът по древен възкръсна на " Герена ", откакто не му бе открит покупател, а пък с изявите си в тренировките мощно впечатли Хубчев, Апкарян и компания.

Филипе въобще не е неприятен футболист. Умее да управлява ритъма на игра. Има нюх за тънкия пас, а също по този начин има и добра техника. Проблем за него обаче станаха двете му пропуснати дузпи против Етър и Черно море, които очевидно повлияха на неговата не толкоз здрава душeвност. Оттам насетне Нашименто потегли стремително надолу, като бе зачеркнат от Славиша Стоянович, а това продължи при Дерменджиев, Тодоров и така нататък Сега ибериецът е твърдо решен да се възползва от втория си късмет в клуба . Мачът с ЦСКА ще бъде доста значим и за самия него , като с добра игра ще може да стабилизира изцяло позициите си на " Герена ".
 Снимка 439061
Източник:

За офанзивата на Левски към момента не се приказва с задоволителна убеденост , само че групировката с Иванов и Паулиньо по крилата, Мазруек в ролята на плеймейкър и позиция на върха на нападението за Найджъл Робърта, май е оптималният вид за задаващото се столично дерби. Най-голямо внимание може би би трябвало да се обърне на холандеца. " Лалето " пристигна някак ненадейно на " Герена " и също толкоз изненадващо се трансформира в главен стрелец на столичния гранд . Е, това не е и толкоз мъчно с оглед формата на трагичния Дени Алар.
 Снимка 440023
Източник:

Важното тук е, че Робърта е млад футболист с голям капацитет , който желае горещо да се покаже на българската сцена. В част от отиграванията му виждаме типичните за неговите години наивни неточности, само че пък в други, бързо си даваме сметка, че става въпрос за школован състезател, който умее да взема решение мачове. Найджъл заслужава да получи както време, по този начин и нужното самообладание . Вече има три попадения, а това може да бъде единствено началото, стига да не се влюби в нощния живот у нас, което към този момент е проваляло много перспективни легионери. Добра алтернатива за Хубчев е опцията да употребява Робърта и като крило , където националът на Кюрасао има нужната скорост и техника.
 Критиката към Хубчев е все по-неоснователна...
Критиката към Хубчев е все по-неоснователна...

В Левски имат превъзходен треньор, би трябвало единствено самообладание

Най-кратко казано , дербито с ЦСКА идва в много добър миг за Левски. Моралът на " сините " футболисти е приповдигнат, а формата им по-скоро приказва за задаващ се напредък , в сравнение с противоположното. Далеч съм от мисълта за представление в неделя, защото философията на двамата старши-треньори е известна на всички нас. Тимът от " Герена " обаче има всички нужни " оръжия ", с цел да излъже противника си с най-малък резултат . А триумф в дербито, въпреки и в седмия кръг, може да бъде мощен допинг за още по-значими неща в шампионата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР