Левски ще намали с 50% заплатите на футболистите си, съобщава

Левски ще намали с 50% заплатите на футболистите си, съобщава ...

"Левски" намалява наполовина заплатите на футболистите.Левски" ще намали с 50% заплатите на футболистите си, съобщава "24 часа".

Почти всички играчи вече са дали съгласието си, като се подготвят анекси към договорите, заявиха от клуба за "Дневник". Действията няма да засегнат състезателите с най-ниски заплати, които ще запазят възнагражденията си.

Промяната влиза в сила от 13 март, когато беше въведено извънредното положение, и важи до подновяването на тренировъчния процес.

Според изчисленията "Левски" може да спести между 400 и 500 хиляди лева месечно от заплати, осигуровки и данъци. По информация на "Дневник" към момента няма футболисти, които искат да си тръгнат от клуба.

Клубът опитва да изплати на играчите втората половина на заплатите за януари, заяви в понеделник изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев пред Би ти Ви. Той поясни, че в касата на сините има около 450 хиляди лева, като повече от половината са по сметката с дарения и отиват само и единствено за погасяване на задълженията към НАП.

Наскоро футболистите на "Славия" сами обявиха, че искат да намалят заплатите си с 20%.

Източник: dnevnik.bg