Левски ще има втори отбор от новия сезон. Сините ще

...
Левски ще има втори отбор от новия сезон. Сините ще
Коментари Харесай

Левски ще има дубъл от новия сезон

Левски ще има втори тим от новия сезон. " Сините " ще последват образеца на елитните Лудогорец, Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948, които към този момент имат дублиращи отбори, състезаващи се във Втора лига. " Орлите " към този момент няколко сезона тестват младоците си във втория ешелон, а " канарчетата " и " алените " направиха втори тимове от този сезон.

Желанието на Левски е било дублиращият им състав да започва точно във Втора лига, само че през идната акция няма да има квота за място измежду експертите. Именно поради това Левски II ще започва в Трета лига. Целта на " сините " е тимът да завоюва бързо промоция за Втора лига. Той ще има право на такава, в случай че приключи преди всичко в Югозападната Трета лига.

Все още обаче не е ясно дали футболистите, които имат контракт с първия тим, ще могат да играят и при дилетантите. Това ще се посочи в допълнение с БФС. Припомняме, че сходни дублиращи тимове се употребяват на всички места по света точно, с цел да може футболисти от главния състав да играят, с цел да поддържат форма ими да я възвърнат след травма.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов към този момент е провел диалог по тематиката с техническия шеф на БФС Георги Иванов - Гонзо. Именно Мъри упорства за основаването на Левски II. Според него сходен отбор е наложителен за всеки клуб, който желае да се развива.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР