Левски се върна на победния път в Първа лига след

...
Левски се върна на победния път в Първа лига след
Коментари Харесай

"Левски" пречупи "Царско село" и се върна на победния път

Левски " се върна на победния път в Първа лига след триумф с 1:0 над " Царско село " в мач от 17-ия кръг. Сините се постановиха във визитата си с гол на Билал Бари в 43-ата минута.

Тимът на Станимир Стоилов прекъсна серия от две следващо нулеви равенства. В същото време сините са непобедени към този момент в четири следващи дуела, в които даже не са позволили гол. " Левски " остава осми в таблицата с 22 точки, единствено на две от Топ 6. " Царско село " е финален със единствено 11 точки. Отборът на Любослав Пенев е в серия от пет мача без победа и загуби за 10-и път през сезона.

Срещата стартира с състояние за домакините, като Лъчезар Балтанов стреля с глава, само че Николай Михайлов се намеси. При продължението на офанзивата Васил Шопов шутира от към 20 метра, топката се отклони в защитник в синьо и срещна страничния дирек.

До почивката " Царско село " удари още една греда, като това се случи в 37-ата минута при хубав удар от въздуха на Димо Бакалов. Преди това имаше положения и пред двете порти.

Все отново в 43-ата минута " Левски " откри. При центриране на Марин Петков централният защитник на домакините Мартин Кавдански не съумя да избие. Топката отиде към Димитър Костадинов, а той подаде паралелно на голлинията за Билал Бари. От четири метра нападателят не сгреши и изведе сините напред - 0:1.


© LAP.BG

През второто полувреме " Царско село " удари гредата за трети път, когато в 52-ата минута Ален Стеванович трансферира Николай Михайлов.

Последваха мощни минути за гостите, които можеха да вкарат втори гол. Янко Георгиев отрази изстрел от фаул на Радослав Цонев, а по-късно направи двойно избавяне против Здравко Димитров.

В самия завършек на срещата избавяне трябваше да прави и Николай Михайлов.



По-рано денем се изигра дуела сред " Локомотив " (Пловдив) и " Черно море ", който приключи 1:1. И двата гола паднаха от дузпи още до почивката. Пабло Гарсия откри за гостите още в 12-ата минута, а Димитър Илиев беше прецизен за " Локомотив " в 37-ата.

" Черно море " записа шести следващ мач без загуба и събра 29 точки, с които излезе на втора позиция. Тимът е с еднакъв актив с ЦСКА, само че алените са с четири мача по-малко. " Локомотив " заема седмото място с 24 точки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР