Левски се намира на подпис разстояние от решителна сделка. Всичко

...
Левски се намира на подпис разстояние от решителна сделка. Всичко
Коментари Харесай

Левски пред историческа сделка за “Георги Аспарухов”

Левски се намира на автограф разстояние от решителна договорка. Всичко към взимането на клуба от “Спорт Републик ” към този момент е конкретизирано и двете страни са си стиснали ръцете. Остава един подробност.

В случая става въпрос за концесията на стадион " Георги Аспарухов ", написа " България през днешния ден ". Тя би трябвало да бъде подписана от министъра на младежта и спорта Весела Лечева. Това ще се случи до няколко дни, надяват се на " Герена ". Така ще бъде изпълнено и последното условие на бъдещите притежатели на Левски.
 Левски тренира на цялостни обороти в Дубай Левски тренира на цялостни обороти в Дубай
" Сините " ще получат спортния комплекс за 35-годишна безвъзмездна концесия с планувана опция за удължение. Срещу това поемат ангажимент за построяването на три нови трибуни с козирки и дотъкмяване на бранш " А ". Има вид и за побутване на централната естрада и създаване на напълно нов стадион. Освен това клубът би трябвало да построи нов паркинг и да разшири съществуващия. Всичко това би трябвало да се случи до 2031 година.

Концесията на " Герена " към този момент е залегнала в Плана за деяние за държавните концесии в интервала 2021-2027 година. Остава единствено автограф от страна на министъра. Мажоритарният притежател на Левски - Наско Сираков, към този момент се е срещал с Лечева и е получил увещание, че това ще се случи в най-кратки периоди.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР