Левски се измъчи, но победи като домакин Арда с 2:1

...
Левски се измъчи, но победи като домакин Арда с 2:1
Коментари Харесай

Левски се измъчи за 2:1 над Арда

Левски се изтеза, само че победи като хазаин Арда с 2:1 в мач от 13-ия кръг на efbet Лига.

26-кратните първенци стигнаха до триумфа след попадение на Тиам в 70-ата и Станислав Иванов в 80-ата мин.  Гостите стигнаха до почетен гол в последната минута посредством Пламен Крумов.

Първата заплаха в мача пристигна в четвъртата минута. Тогава „ сините “ получиха право да изпълнят директен свободен удар на комфортна позиция, само че осъществяването на Нашименто мина над вратата. Последваха минути на териториално превъзходство, само че без съществени рискове пред Караджов, а в средата на полувремето вратарят на гостите мазета рисков удар от отдалеченост на Тиам. Малко по-късно Робърта нахлу на скорост в наказателното поле, само че бе спрян от капитана Крумов. До края на първата част темпото спадна и не се стигна до никаква заплаха пред една от двете порти.

В началото на втората част обстановката на терена не се промени изключително и Хубчев се принуди да пусне Станислав Иванов в търсене на възстановяване на играта на отбора. Първият удар на „ Арда “ във вратата пък пристигна в 53-ата минута, когато Коконов стреля рисково, само че Миятович внимаваше и мазета в ъглов удар. След това пък Василев опитва задна ножица, само че без проблеми за вратаря. В средата на полувремето Миланов пропусна да заплаши Караджов от фаул комфортна позиция и стреля в стената, а по-късно отдалечен удар от близо 40 метра на Рейш бе избит над вратата от стража.

Така се стигна до 70-ата минута, когато " сините " откриха резултата. Тиам комбинира с Робърта и халфът стреля мощно от над 25 метра. Ударът му по земя бе задоволително мощен, с цел да не остави шансове на Караджов - 1:0.

Десет минути по-късно „ Левски “ към този момент водеше с 2:0. Центриране на резервата Алар бе избито от Крумов, само че това в действителност се трансформира в отличен пас към Иванов, който без да се бави от комфортна позиция прониза за повторно Караджов.

В последната минута на дуела Пламен Крумов вкара почетен гол за Арда от фаул.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР