Левски сдаде първото място в Първа лига. Сините загубиха от

...
Левски сдаде първото място в Първа лига. Сините загубиха от
Коментари Харесай

Левски пое в правилната посока

Левски сдаде първото място в Първа лига. " Сините " изгубиха от Лудогорец и разрешиха на " орлите " да ги изпреварят във краткотрайното класиране. Поражението пристигна след две груби неточности на столичани, които доведоха до головете за разградчани. Драми в лагера на 26-кратните първенци няма, а и не трябва да има. От този мач на " Герена " могат да извлекат единствено позитиви.

Възпитаниците на Славиша Стоянович предложиха една от най-хубавите си продукции от началото на шампионата, а през второто полувреме тотално надиграха хегемона в България през последните години. Редица експерти изричат мнение, че през първата част Лудогорец тотално е надиграл " сините ", само че ние не сме съгласни с сходно изказване. Левскарите упражниха познатата преса при новия си ментор и в един интервал от първата част се настаниха в половината на домакините. Имаха и своите положения - Костов можеше да открие резултата, а по-късно Мариани да изравни. По-сериозните рискове пред вратата на Мартин Полачек идваха след удари от далечна отдалеченост и неумели реакции на словашкия вратар.

 Снимка 384774
Източник:

Реакцията на футболистите през втората част също е забележителна. Свикнали сме през последните години отборът да се помирява с отрицателен процес на даден мач. Да, левскарите не съумяха да стигнат даже до непълен поврат, само че характера и играта, която демонстрираха след почивката е почтена за възторженостти. Едва ли до този миг е имало български тим, който безусловно да натика Лудогорец в неговата половина, на неговия стадион и да го накара да наподобява като средняк, който е подготвен на всевъзможни способи, с цел да резервира преднината си.

От лятото насам Левски потегли в вярната посока. По всичко наподобява, че управлението уцели с треньор. Славиша Стоянович върна усмивките на лицата на играчите, вдъхна им нужното самочувствие и резултатите не закъсняха. Порочната процедура с подмяната на тима на всеки шест месеца бе спряна, а това е от значително значение за преследването на задачите през сезона и построяването на печелишв състав. Като главен минус може да се означи, че при привличането на нови футболисти още веднъж се заложи на количеството, а не на качеството. Трансфери като този на Луан Виана будят неразбиране.

 Божидар Митрев се завръща в титулярния състав на Левски
Божидар Митрев се завръща в титулярния състав на Левски

Вратарят най-вероятно ще пази против последния Верея

Отборът към този момент доби постоянен гръбнак, а като най-позитивни могат да бъдат избрани дейностите на шефовете в посока на опазване на главните състезатели. Видно е, че в клуба би трябвало да насочат напъните си към привличането на нов пазач. Нито Мартин Полачек, нито Божидар Митрев могат да донесат нужната сигурност под рамката на вратата. Намирането на заслужен съперник на Станислав Костов в предни позиции също е неотложно, а освобождението от огромните заплати на Серджиу Буш и Ривалдиньо наложително.

За здравето на футболистите от месец насам се грижи един от най-хубавите и в същото време перспективни лекари у нас. Столичани привлякоха Мариан Добрев, а отзивите за работата му досега са повече от положителни. На " Герена " построяват нов медицински център, който ще разполага с висококачествена и съвременна инсталация.

 Снимка 382525
Източник:

Маркетинговият отдел също проработи напоследък. Изненадите за почитателите са доста и разнородни, само че гафът с новите фланелки при започване на сезона е легендарен и не трябва да се повтаря.

Въпросът с назначението на нов състезателен шеф остава отворен. Последните индикации, идващи от " Герена " са, че след неуспеха в договарянията с Вили Рутенщайнер, ще се заложи на българин. По всичко наподобява, че това ще бъде Кирил Вангелов, чието наличие в клуба до този миг носи само негативи. Главният скаут на Левски носи отговорност за част от най-големите трансферни неточности през последните години. По негово гледище бе притеглен вратаря Мартин Полачек, а и той бе в основата на решението на 26-кратните първенци да не задържат сърцатия халф Васил Панайотов. Позицията на състезателен шеф е извънредно значима за всеки клуб и Спас Русев би следвало деликатно да реши вариантите пред себе си и индивидът, който ще назначи.

 Комисията по феърплей оставя без последици изявленията на босовете на Левски, ЦСКА и Лудогорец
Комисията по феърплей оставя без последици изявленията на босовете на Левски, ЦСКА и Лудогорец

" Няма да се самосезираме ", съобщи ген. Васил Василев

В последните дни босът на " сините " се появи в нова светлина. До момента предприемачът не си позволяваше да влиза в словесни офанзиви посредством медиите с останалите притежатели на съперниците за купата. Явно той към този момент разбра, че с напълно спортно-технически средства няма безусловно никакъв късмет да се пребори с сътрудника си от Разград за първото място. Подобни дейности от Спас Русев са явен знак, че през този сезон задачите на столичани са действителни и клубът ще се бори до последно за тях.

Левски може и да не стане първенец през сегашния шампионат, само че това не трябва да обезверява почитателите. Клубът към този момент потегли в вярната посока и е нужно само да я резервира...

 Снимка 385296
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР