Левски приема ФК ЦСКА 1948 в събота в мач от

...
Левски приема ФК ЦСКА 1948 в събота в мач от
Коментари Харесай

Пълен паритет за Любо Пенев на Герена“

Левски приема ФК ЦСКА 1948 в събота в мач от 16-ия кръг на Първа лига. Двубоят е от 17:30 часа на стадион " Георги Аспарухов ". В първия мач сред двата отбора от шампионата сините изгубиха с 0:1 гостуването си в Бистрица. Сега следва на възпитаниците на Станимир Стоилов да опитат да се реваншират на почитателите за това проваляне, както и за слабите резултати в последните срещи на отбора. Но една фигура в идния съперник на сините постоянно притегля вниманието върху себе си - Любослав Пенев. Дали с историята си в ЦСКА, или просто с метода си на изложение, Ел Голеадор е център на вниманието.

" Тема Спорт " преглежда представянето и резултатите на славния нападател като състезател и треньор при гостуванията му на " Герена ". В богатата му кариера и от двете страни на тъчлинията те са единствено четири. Но повода е, че доста от дербитата сред ЦСКА и Левски, в които е взел участие, са се провеждали на националния стадион " Васил Левски ".

Първото му присъединяване в мач на " Георги Аспарухов " е през далечната 1985 година. След разформироването на Левски и ЦСКА, след абсурда по време на финала за Купата на България предния сезон, двата отбора са преименувани на Витоша и Средец. На 22 декември същата година през новото състезание 19-годишният Пенев получава доверието на чичо си Димитър Пенев и стартира измежду титулярите за армейците против сините. И незабавно му се отблагодарява - открива резултата още в 6-ата минута, а до края на мача със солидното си показване оказва помощ на отбора си да стигне до триумфа с 3:1, като две попадения прибавя актуалният действен шеф на ФК ЦСКА 1948 Стойчо Младенов, а за Левски прецизен е Руси Гочев. Любопитното е, че всичките голове падат през първата част.
 Любослав Пенев приказва пред медиите в петък
Любослав Пенев приказва пред медиите в петък

От 14:00 часа

Втората поява на Любослав Пенев като състезател против Левски на стадион " Георги Аспарухов " е чак през 2001 година. Това се случва на 30 септември, три дни преди този момент ЦСКА губи с 1:2 мача реванш за Купата на УЕФА против Шахтьор Донецк, само че преди този момент е спечелил в София с 3:0 и продължава напред в конкуренцията, където се изправя против Милан. Очакванията са, че след тежкия дуел в Украйна Аспарух Никодимов няма да заложи на 35-годишния Пенев, само че нападателят стартира като титуляр против сините. Червените са надалеч от положителното си показване и Левски печели с 2:0 след голове на Далибор Драгич и Георги Иванов-Гонзо при започване на двете полувремена. В този мач Станимир Стоилов е капитан на сините.

Следващата поява на Ел Голеадор на " Герена " е след близо 10 години - на 8 май 2011 година, само че към този момент в ролята на треньор. Тогава воденият от него Литекс се изправя против сините и губи с 0:2. Попаденията за Левски са дело на Гара Дембеле и Христо Йовов, само че триумфът не е задоволителен за столичани и в края на акцията ловчанлии и Пенев печелят купата.

Последният за момента дуел на Любо Пенев на стадион " Георги Аспарухов " е с Царско село. Това се случи на 23 август 2021 година, когато възпитаниците му надвиха над Левски с 1:0 след гол на Божидар Васев. Това си остава и единственото проваляне на сините от този противник.

Като се тегли чертата, ясно се откроява наклонността - Любослав Пенев е с цялостен паритет като футболист и треньор в мачовете си против Левски на " Герена " - по една победа и една загуба в двете функции. Сега следва да забележим в коя посока ще се наклонят везните след дуела в събота, когато още веднъж Ел Голеадор ще бъде на гостуващата пейка на стадион " Георги Аспарухов ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР