Левски приема днес в 17:30 часа Ботев (Пловдив) в среща

...
Левски приема днес в 17:30 часа Ботев (Пловдив) в среща
Коментари Харесай

Първи сериозен тест за обновения Левски

Левски приема през днешния ден в 17:30 часа Ботев (Пловдив) в среща от 21-ия кръг на Първа професионална лига. Това ще бъде първи огромен тест за актуализирания тим на “сините”, които направиха сериозна селекция през зимната пауза и се укрепиха със 7 нови играчи. Макар възпитаниците на Делио Роси да изостават съществено от съперниците си в челото, те не са се предали в борбата за купата и още имат вяра, че могат да стопят разликата от 11 точки от ЦСКА-София, който сега е на върха. За задачата обаче трите точки през днешния ден са безусловно наложителни, а “Канарчетата” не са по никакъв начин лек противник.

Ботев стартира сезона мудно, само че последователно откри верния темп и стартира да се изкачва в класирането. Пловдивчани приключиха есенния полусезон с 12 следващи мача без загуба. Ако не бяха прекомерно многото равенства в този интервал (цели 6), отборът можеше да е даже още по-нагоре в таблицата от 5-ото място, което заема все още.

Левски също може да се похвали с добра серия в края на предходната година. “Сините” записаха 6 следващи мача без проваляне и се надяват това да продължи и през днешния ден. Още повече, че и статистиката е на страната на столичани.

Левски се показва доста мощно в мачовете си на “Георги Аспарухов”. Отборът към момента няма позволен гол на собствен терен. “Сините” са с най-хубавата отбрана от началото на сезона с едвам 9 позволени гола досега, което прави приблизително по 0,45 гола на мач. Към това би трябвало да прибавим и обстоятелството, че Ботев не играе изключително сполучливо при визитите си на “Герена” в последните години. “Канарчетата” са в серия от 18 следващи загуби в гостувания на Левски за шампионата. В общата статистика пловдивчани могат да се похвалят с едвам 8 триумфа като посетител на “сините”, до момента в който в това време са позволили 49 провали и 7 срещи са приключили наедно.

Друг любопитен факт е, че днешния мач ще е под номер 2000 за Левски в елита. Столичани досега имат на сметката си 1183 победи, 461 равенства и 355 загуби.

Треньорът на домакините Делио Роси се чака да стартира мача с най-малко четирима от новите играчи. На вратата ще бъде Митрев, а пред него в отбрана ще работят Цветкович, Яблонски, Ейолфсон и Фигейредо. Нашименто и Гомес ще са двойката в средата на терена, а Паулиньо и Прохазка ще бъдат на двете крила. Костов ще води офанзивата, а зад тила поддръжка ще му оказва Обертан.

В същото време Ботев се чака да пусне в игра Чворович на вратата и Панов, Димов, Пиргов и Минев в защита. Юсеин ще е в ролята на отбранителен халф, а пред него в средата на терена ще стартират Балтанов и Афонсо. Неделев и Ндонгала ще работят по двете крила, а на върха на офанзивата ще стартира Кампос.

Първа професионална лига, 21 кръг:

ЛЕВСКИ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

ЛЕВСКИ: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Фигейредо, Гомес, Нашименто, Паулиньо, Обертан, Прохазка, Костов

БОТЕВ: Чворович, Панов, Димов, Пиргов, Минев, Юсеин, Афонсо, Балтанов, Ндонгала, Неделев, Кампос

Стадион: “Георги Аспарухов”, София
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 17:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Първа лига 21 кръг, неделя 18 февруари  Левски 17:30предстои  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР